Wednesday, March 30, 2011

# Corat Coret

Kena kacau dek makhluk halus?

Pernah kena kacau tak? ini cerita aku sebelum tahun baru cina ari tu..kat kuarters dah nampak lengang..masing2 dah sibuk lik kampung..aku xlik coz husband bertugas..dan dijadikan cerita jugak dia keje malam..so tinggal le aku and anak2


Disuatu malam..dlm kul 2 pagi gitu..tetiba badan rasa berat terutama kaki..nak gerak macam tak boleh..aku cube baca surah pe2 yang patut..tapi mulut pun terkunci..nak kuarkan suara pun tak boleh..sekuat hati aku cube lawan gak..last ok

Keesokan malam pun sama gak..mas atu memang tak cukup tidur sebab dok berjaga..aku cerita kat husband pasal ni..memang aku penakut..takut bile menjelang malam..peh tu aku and anak2 ikut husband tdo kat tempat keje dia..just one night je..coz masih seriau ngan gangguan tu..kembalikan semangat yang hilang..Berapa hari kemudian aku demam..ahak..kus semangat

After kejadian tu..rumah kau terang benderang je waktu malam..aku pasang surah Rukyah tu siang malam beberapa hari..Sembahyang doa gak minta dilindungi..dan mengaji..Quran dan Yassin jadi teman..

Alhamdulillah bila dah buat semua tu..takde lagi gangguan tu..lampu pun takde le nak pasang terang benderang gitu lagi..just bile husband xde psg lampu dapur je..

Moral of story..rajin2lah dekat dengan Nya..baca Al-Quran..solat..

4 comments:

Axieda'great said...

alhamdulillah nasib x de ape.
pasni cuti panjang jom balik kampung, die x de kawan tu
tu yang die cari kawan
huhu

Faztee Danisha said...

@Axieda'greattu le..sib xkene sampuk..mmg nk kne mik cuti..husabnd i nk lik kmpg dia..lame xlik asyik kje ja 24jam..moh kite cuti2

Zy said...

dia nk temankan ko jer 2..perasaan takut dh menguasai i2 yg jd macam2 klu dia main cak2 mau x pengsan hahaha. aku yg slalu kena tinggal dek kesibukan kejo laki aku berdoa yg baik2 alhamdulillah aman sepanjang ketiadaannya segalanya berserah padanya apa yg berlaku hanya dugaan semata2 hehehe

Faztee Danisha said...

@Zyxdele takut sngt cume seram je..fkir kt bbudk je..jgn kacau dorg dh le..haru kang..dh biase le laki bz kje kn..nak tak nak kne gak go on..so far skang ok da..if trase ade tu wt xtahu je..