Thursday, April 20, 2017

Tragedi Februari

April 20, 2017 0 Comments
Kisah berlaku ketika kami dalam perjalanan pulang dari Ipoh. Pergi Ipoh sebab ada appointment dengan pejabat guaman dan pemaju bagi urusan rumah.

Dipendekkan cerita masa otw balik ke Sungkai dan time di Tapah nampak agak sesak kat higway, kami pilih untuk keluar susur Tapah. Masa nak keluar sebelum tol Tapah entah camne kereta dinaiki kami terbabas dan melanggar divider tengah jalan. Masa tu Tuhan je tahu camne perasaan ni..kereta berpusing jugak le sebelum hentam divider (2x hentam).Dah fikir apa akan jadi selanjutnya. Selepas tu kitorang cepat-cepat keluar,kejutkan dan selamatkan anak-anak.Yele takut jugak,buatnya kereta meletup ke apa. Lari dok tepi jalan. Syukur Alhamdulillah Allah masih panjangkan usia kami. Cuma aku and anak yang kedua tu yang alami luka. Nasib ada kereta yang lalu,hulurkan bantuan.MElihatkan anak aku yang perempuan tu dah berdarah banyak keluar dari dahi dia, aku,anak-anak dan ayah aku tumpang kereta tu pergi ke Hospital Tapah. Sementara husband uruskan kereta dengan pihak PLUS dan towing.
Anak aku diberi jahitan kat dahi. Dapat MC seminggu.Melekat le parut tu sekarang ni. Ambik masa jugak nak baik.
Jari aku yang lebam dan bengkok jadinya. Memang sakit masa tu.Masa kat hospital dah wat x-ray tapi takde patah. Aku cakap kat doktor rasa sakit sangat. Doktor bagi ubat tahan sakit je. Malam tu jari aku naik lebam dan bengkak.Esoknye pergi klinik dekat rumah mak aku,dapat la tambah mc..huhu..Balik Putrajaya pergi klinik lagi sambil wat dressing untuk anak. Kena xray lagi.Doktor pun tengok jugak jari tu memang nampak bengkak,tapi dorang tak nampak kesan.Katanya mungkin pendarahan dalaman kot. Aduhai..sampi sekarang jari aku nan sebatang ni benjol lagi. Aku pun dah malas nak rawat..biar jele.

Minggu ni dimaklumkan kereta kitorang dah siap..lama jugak le tunggu nak siap..kira-kira dalam sebulan setengah dok kat bengkel untuk dibaikpulih. Actually bila pergi mana-mana kadang masih lagi dihantui perasaan takut tu..terutama time jalan sesak ke,nervous je.

Nak tak nak kena hadap jugak.Moga perjalanan kita sentiasa dilindungi olehNya.


Tuesday, April 18, 2017

Sambut Hari Lahir Dengan Pakej Birthday Party Di KFC

April 18, 2017 0 Comments
Selamat Hari Lahir..Selamat Hari Lahir..Selamat Hari Lahir Husna..Selamat Hari Lahir..♭♮♭♭♯
Sambutan hari lahir is always fun terutama bila majlis di organize dengan sebaik mungkin. Actually ni majlis hari lahir anak buah aku yakni anak kepada adik bongsu aku..Sempena kelahiran anak beliau yang ke 2 ni..dia decide nak buat kat KFC..senang katenye..sume orang KFC organize kan..If ada duit semua pun boleh ..huhuu..Lokasi pilihan ialah di KFC Jalan Universiti Petaling Jaya.

So here, i nak share pakej yang ditawarkan oleh pihak KFC Malaysia..senang nanti nak refer,kot ade bajet lebih.. Terdapat 3 pekej yang disediakan seperti gambar di bawah:

My adik pilih pakej A,tetapi dia add on lagi 10 party pack and kfc bucket.So total dalam RM7++ gitu. And tema untuk party ni telah ditetapkan utk bulan April iaitu Superhero. 

Maka misi mencari baju ala2 superhero le pulak. Memandangkan bajet dah kelaut (lum gaji) weooll beli t-shirt je untuk bebudak tu pakai..asalkan ade gambor superhero..Beli baju batman,superman dan ultraman.

First acara dimulakan dengan makan la..nasib baik sampai je terus makan..lapar pulak bau ayam goreng ni eh..

Selesai sesi makan..baru la start game untuk bebudak..maknye pun kalau boleh nak join gak je..perati dari belakang jele
Duration party dalam 2hour+ je..so complete la majlis bila ade organizer

Bila buat majlis kat tempat orang ni..kadang bebudak ni sukar dikawal jugak..bila dah jumpe geng,huru hara gak le nak control..semua excited ..habis belon yang ade dibuat main..aku rasa budak kfc tu pening kot..hahaha

Bila dah selesai game, baru lah bermulanya sesi memotong kek. Dalam pakej tu ade dapat kek sebiji dari pihak KFC..yang lagi satu tuan majlis beli

Party pack by KFC..ikut pakej A..hanya 10 pack je..bila dd on dpt la tambahan 10 lagi..jadi 20..so jemputan masa tu ikut mana yang ade..dah amik nama awal-awal..senang bajet..goodies bag personal turut diagihkan kepada mak bapak yang datang by pihak tuan majlis

Penampilan khas maskot si Chicky..suke le bebudak dapat jumpa ayam gergasi..

Kepada korang yang nak celebrate birthday kat KFC leh lawat web dorang or kol dulu untuk sebarang pertanyaan dan booking details..kene tengok gak kat mana yang ada kosong..dan jangan lupa tengok bajet..penting tu!













Port Memancing:Kuala Lukut

April 18, 2017 0 Comments
First time ikut en suami gi mancing..Boleh lak nak gak menyelit ngikut ek walaupun sebenarnya kengkawan dia pun ade sekali..alah bukan selalu pun anak bini nak join sekaki..sekadar nak jenjalan tengok pemandangan..sambil nunggu si suami memancing
ioll lepak sini sambil makan-makan anak beranak....gi sini makan je le..huhu..dah takde aktiviti nak wat kan..si suami and geng fokus dengan pancing memasing..tapi rezeki tak menyebelahi,ikan tak masuk..then deme gi beralih ke tempat lain pulak..sehingga le  kitorang gi sampai ke bagan lalang..tengok betapa gigihnye kan kaki pancing ni..gigeh gitu walaupun hasil nan hado

Korang try le gi..tempat leh gps ☺