Thursday, March 24, 2011

# Corat Coret # Peristiwa

Dah 2 tahun..sempurnakan

Hari ni 24 Mac, genap le anak dara aku ni berusia 2 tahun..kejap je membesar budak ni..dah sama tinggi ngan abang dia je..ni le akibatnya kalu ngandung rapat..dah cam kembar le dorang ni..muke je lain sikit..takpe..tak rugi pun dapat setahun sorang..nasib dapat sepasang..kalu tak mau nye aku pregnant lagi kot tahun lepas..hahaha..at least si abang ade gak kawan..walaupun si abang tak cukup nak manje2 lagi ngan pa & ma nya..

Bercakap tentang si bzday girl ni..alhamdulillah aku dapat sempurnakan penyusuan badan utk dia hingga 2 tahun..baru je berhenti BF ni..actually campur gak ngan susu formula kalu dia dirumah pengasuh..if ngan aku memang fully BF la..gamaknya tu sebab si adik nampak lebih berisi dari si abang kot..Mule nak stop Bf ni cam kesian gak..dia dok mintak gak..tapi aku terpaksa 'abaikan'..bagi je susu botol..kesian..malam2 mencari..tapi peh tu dia dah leh terima hakikat kot..aku cakap "adik dah besar..malula neneng lagi..nanti nak sekolah camner"..mencebik je dia..terima je le hakikat dik oi ..mama ni pun ade plan utk diri sendiri gak..hehhe :P

Nak celebrate mane ye bzday budak kecik ni..ingat kan plan nak g Sekinchan ikan bakar tu..tapi memandangkan aku kurang selera makan dan tak sihat..nampaknya gi fast food ja kot..(MCD,KFC,PIzza)..malas pulak..Insya'allah plan untuk bercuti dah ade..time tu kot baru real celebrate!Happy Bzday ucuk mama!moga jadi anak yang solehah..dan terbaik!

8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

happy birthday si comel
:)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

happy besday!!! wahh, cepat jek da 2thn kan... ;)
cik bunga nie tah umo bile la nk ade bb ^^ heheh

Faztee Danisha said...

@Anisa Hang Tuahmaceh auntie..mane adiah bb ni

Axieda'great said...

happy birthday ucuk
mintak mama adiah tau
mintak adik baru tau

Faztee Danisha said...

@♥.::cintabunga™blogspot::.♥ha pe lagi cepat2 le nikoh..insya'allah ade rezeki cepat,peh tu ade le..

Faztee Danisha said...

@Axieda'greatwah..ni mama almira bile pulok nak menambah..teman dh 2 org..cume tunggu nak 'jadi'kan ke-3 je...kalu ade rezeki

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ said...

salam perkenalan.. thansk sebab singgah.. ni datang balas kunjungan dan baca entry2 disini.. wink!! wink!!

Faztee Danisha said...

@❦ CuTe MuMmY FaRa ❦tq mummy fara..hheeh..sudi jenguk sini..tq..tq..wink!wink@|ting