Friday, December 24, 2010

Tiada Apa

December 24, 2010 0 Comments
Haloooo...ari ni aq agk bz n tensen dgn plbagai 'kehel'..so xde le entri yg nk diupdate..ni pun skdr pemberitahuan je....Tengokle nanti klu rjin aq update..bnyk bende nak masukkan tapi ms agak tehad wt ms ni..maklum le nxt wk nk cuti...ok anyway slmt b'cuti!jumpa lagi............

Thursday, December 23, 2010

Jawatan Kosong di UPSI

December 23, 2010 0 Comments
erbuka kepada semua Warganegara Malaysia. JAWATAN: 1. PUSTAKAWAN S52 2. KURATOR S48 3. PEGAWAI BELIA DAN SUKAN S48 4. PEGAWAI TADBIR N48 5. PEGAWAI PERGIGIAN U48 6. PEGAWAI PERGIGIAN U44 7. PEGAWAI PERUBATAN UD43 8. PEGAWAI KESELAMATAN KP44 9. PEGAWAI KESELAMATAN KP41 10. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N27 11. AHLI FOTOGRAFI B17 IKLAN JAWATAN KOSONG http://bsm.upsi.edu.my/index.php?option=com_content&view=article&id=90 BORANG PERMOHONAN ONLINE Permohonan hendaklah dibuat secara online di: http://myjobs.upsi.edu.my/job/recruitment.jsp LAMAN WEB http://www.upsi.edu.my/ Tarikh Tutup : 10 Januari 2011

Wednesday, December 22, 2010

PESANAN PENTING DARI TELEKOM

December 22, 2010 3 Comments
Dear All message to take NOTE, Something interesting for family members to be aware Urgent Message from TELEKOM To those who have a telekom home phone, please read. Here is the original text received from Telekom: If you get a call from someone identifying himself as a phone technician performing a test, and this person asks you to touch nine( 9 ), zero( 0 ),hash sign ( # ) and then hang up... Please REFUSE TO DO SO! By pushing 90# , you are giving the individual, who called you, access to your telephone line and allowing them to place a long distance call with the charges appearing on your telephone bill. We were further informed that line scam has been originating from many of the local jails/prisons. Please pass the word around.

Metrojaya Carnival Sale

December 22, 2010 2 Comments

Sekali lagi Metrojaya akan mengadakan Karnival Jualannya kat PICC..sebelum ni dorang dh wt masa bulan puasa lepas..berpusu2 le warga putrajaya t'utamanya gi sekodeng pe yg ade kt sana..aq tm tu mmg x gi..agk mls...kali ni punya sale tengok le dulu..if rajin i terjah le..but dngr2nya my hubby cm nk gi je..hmmm...i follow je jika diajak...ngeeeeee..

Memandangkan sekolah pun dah nak bukak..Karnival jualan ni jugak fokus kpd 'Back To School'..so sesapa nak beli keprluan sekolah ank2 tu leh le usha2 ye..tawaran hebat sehingga 70%..Antara produk ditawarkan...uniform, bag, kasut, alat tulis dll.

p/s PERCUMA RM30 Metrojaya Gift Vouchers apabila membelanjakan RM300 & di atas dalam satu resit single tunggal dengan American Express Card anda, Maybankard Credit atau Debit Card. First 100 cardmembers daily!...kalu korang ade pakai la.

HALL B

PUTRAJAYA INTERNATIONAL CONVENTION CENTRE (PICC)

22-26 DISEMBER 2010

11am-9pm

Tuesday, December 21, 2010

AYAM KFC JIJIK

December 21, 2010 0 Comments
Dedak makanan ayam yang terdapat dalam ayam goreng KFC korang tengok tuuu...eii ado lagi dedak ayam kat daging ayam yang best tu! teruih jadik x best! laaa...nasib dedak je, kalau najis ayam?...eiiii kotor laaa Klik pada gambar kalau nak tengok dengan lebih jelas dorang tak cuci betul2 ke niii...uwekkk! Pemberi maklumat: kraiutara - ijoks2009

Sunday, December 19, 2010

Beli belah tingkap

December 19, 2010 2 Comments
Semalam leh dikatekan sharian outing cari barang...memula gi Puchong..g cr kdai aksesori kete..thn g Jusco..peh tu trus ke Shah Alam..g kilang JVC kt seksyen 22..utk pngtahuan korg ari ni dh last pn..JVC warehouse..aq actually xbpe mint pn sngt nk tngk..cz aq rs xde mende pn nk bli..tp laki aq le yg suke..dia nk usha LCD TV..pling murh pn aq tngk 1k++ jugk le..ikut ht mau dirembatnye 1 tu..tp xjadi..tngok je dlu..then g Stadium Melawati lk..ha tm tu gk ade Home Deco Expo..cm2 brg b'kaitan rumah disediakan..dr pntu..ke dapur..bilik mndi..taman dll..kire complete la wt ssape yg nk renovate ka..or pindah rumah baru ka..leh le jnguk2 brg kt ctu..dr sgi pricwe tu..hmmm...ade yg murh ade yg cm biase je..kt cni ktorg just bli tombol pntu ja..haha..pnt je kn..slps dh jenjaln kt cni ktorg trus b'gerk ke The Mines lk..if g cni pe lg usha handphone n kdai b'kaitn computer..mmndgkn handphone yg sony tu hancur pe lg..ms ni le nk ngambil ksmptn pn kt laki aq..hheheh...alhamdulillah..dpt jugk..jadi la...tq ya hubby!dah settle hal kt Mine lik le...dh mlm pn..penat aihhhh.... Hari Ahad agenda b'jalan2 diteruskn..g The Mine lg..mmndgkn ink printer kt umah aq dh bis kali ni g cr ink printer n pendrive lk...smlm xsmpt pn msuk kdai computer2 ni..dpt le ink yg aq nk tu..rege pn leh thn la..RM139..dlu aq rs bli xsmpi pn rege cm tu..dlm bpe puluh je...dlu lain skang lain kot..Peh tu g Giant shopping br dapur n ank2...Then agenda strusnya ke kdai prabot..usha display cabinet..humang aih..mahal lk..tangguh dlu la..lik umah dlu..makan dh ptg pn..lapar sudaaaaa.. itu lh alkisah 2 hari 'beli belah tingkap'...nxt tm aq akn kuarkn ape yg ktorg usha tu...skian hrp mklum

Friday, December 17, 2010

Mas Kahwin..Nak Wat Pe??

December 17, 2010 8 Comments

Please help me..gv me some idea..smpi skang aq masih dok simpn lagi mas kwin yg aq terima ketika diijab kabulkan ngn laki aku la...mas kwin aq terima ms tu (pada 17.02.2007) RM1k je.. aq rs cm nk beli something..tp yang betul2 ade value..tapi xberapa pasti..anybody can help me?put up your hand...

Thursday, December 16, 2010

Surat Cinta Si Trafik

December 16, 2010 2 Comments
Dah setahun lebih rupenye aq dapat surat 'cinta' dr Mr.Trafik ni..bulan 4 tahun 2009 lagi doww....tu pun tau melalui check kt 'tenet'..ala laman rileks and myeg tu ha..xsangka glamer n power gak motor aq tu..sampai kene speed trap..bukn aq yg bwk ek..my husband la..ms tu aq dok dlm pantang...baru pas seminggu b'salin..laki aq ms tu dok ulang alik jenguk aku le..tu yg kdg bw kereta and kdg bw motor..tp tu le nasib tak baik n memang xde kesedran ke pe..kan dah kene...speed limit..bw laju lg..kan dh kene..RM300 lak tu...aduhai B'kuatkuasa 1hb Disember baru ni pihak PDRM dah bgai diskaun kt sume pesalah trafik utk settlekn saman...30%-50%.. Diberitakan diskaun ni untuk tempoh 2 minggu je..so kire last ptg smlm dah abis la...ni le yg kua time aq dok sibuk2 nk check lik saman tu..baru kalut nak g bayar...Hari ni my hubby gi le try nasib nak settle saman tu..gi IPD Putrajay ni..oh syukran..syukran..masih de lagi diskaun tu...dilanjutkan..tp xtau le sampai bile..so, dapat le kurang drpd RM300 kpd RM150 ja..okla tu kan dr byr banyak2..wat perabih duit ja..bnyk g leh beli tu...humang aihhhh...melayang sudah... Apepun time kasih Mr.Trafik coz bagi diskaun tu..sape yang ade saman tu better gi clear cepat..kang xpasal2 kene blacklist..xleh nk renew rd tx..ngeeeeee...

Malaysia kalahkan Vietnam

December 16, 2010 0 Comments
Penyerang, Mohd. Safee Mohd. Sali muncul wira selepas menjaringkan kedua-dua gol ketika skuad negara menundukkan Vietnam 2-0 pada perlawanan separuh akhir pusingan pertama di Stadium Nasional Bukit Jalil, di sini malam ini.

Gol-gol tersebut dijaringkan pada babak kedua perlawanan, sekali gus mencerahkan peluang anak buah K. Rajagobal untuk melangkah ke peringakt akhir kejohanan tersebut.

Malaysia dan Vietnam akan bertemu lagi pada separuh akhir kedua yang akan dilangsungkan di Hanoi, Sabtu ini. - Utusan

Wednesday, December 15, 2010

bila aq bosan..

December 15, 2010 2 Comments
Huhhhhhh...hmm...mengeluh nampak..aduhaiii..apsl le jiwa kacau je ni..jd mls je skg ni...nape ye..kje ade je..tp bile dh settle xtau nak wat mende lk..pdhl bnyk je bende leh d wat cuma x rajin..yg pnting kje hakiki aku dah siap.. bile nagadap computer ni and surf internet..aq xtau nka buke web pe da..nk bc berita..pn mls..nk men game..xtahu gk game pe..slalu aq buke FB men game farmville je..nk men game len hmm..cm mls da... nak update blog?arghhh..lg pning pale otak nk mmikir kn pe nk msuk entri t'baru..haiyooo...kdg banyak je bende yang nak aq terbitkan..tp masa agk terhad..cececehh...xleh nak t'jemahknnya..ehhe..kne tunggu ide mari..nt la..aku kumpul bhn dlu..tunggu la next siri..jeng..jeng..jeng...gempak je... Aduhai..tolong le...sbnrnya...aq nak b'cuti...nak release tension..insya'allah aq akn bcuti pnjg ujung buln nt..hope msuk ofs thn bru nt..ade le smngt baru..harapnya laaaaaa...

Friday, December 10, 2010

Test ISAC

December 10, 2010 0 Comments
Tau x amende ISAC tu...meh aku cite seba sdikit yerk..ISAC tu short kpd ICT Skills Assessment and Certification..so mende ni diwujudkan utk nak uji sjauh mane org2 gomen ni tau bab IT tmbh skg ni kan kjaan ke arh E-Gomen alah kjaan elektronik.. Cam ni le penilaiannya..Part 1- Penilaian pengetahuan yang merangkumi :Koridor Raya Multimedia,Kerajaan Elektronik, Pengetahuan asas komputer dan perkembangan ICT, Desktop Productivity, Internet dan email

PArt 2 - Menilai kemahiran dalam Mencari dan memperolehi maklumat menggunakan internet, Menyediakan dokumen pemprosesan atau dokumen persembahan berkaitan dengan pengendalian tugas-tugas asas, Berkomunikasi secara elektronik melalui emel.

Aku dh 2 kali appaly utk mik test ni tapi silapnye aku terlupa ke-2 dua date test tu..jadinye melepas la lagiiii...1st application aku on Jun ms tu mmg aq tul2 xingt ade test tu...abis le aq..kot org INTAN mrh kang..xmai test..so, dgn xmalunye aku m'cuba lg wt kali ke-2..adehhh..still pnyakit yg sama..aku lupe lagi..ptut 3.12.10 ari tu aq kne g...tp d sbbkn dok fkir psl 5s kt ofis aq jd lupe lk ttg date aq tu..(suke2 nk slhkn 5s..cm sibuk pn)...ater melepas la..aq dpt tau sape yg xmai tanpe sbb kne tunjuk surt sbb y xdatang..abes la aq..ade gk tny kt husband aq hal ni...dia ckp better kol INTAN tanya... Laki aku dh selamt mik pun..kputusan dia..entahle..xtanya lak..nanti aku nk tanya kat INTAN payung tu..leh aq ke trime aq lg..wlupun dh 2 kali ku mungkiri janji..plg gv me chance!

Thursday, December 09, 2010

Bila Aku Bukak Facebook...

December 09, 2010 0 Comments
Skang ni tsunami Fb dah melanda negara kita..sume org dah pakat2 ada akaun FB..b4 ni kt ofis aq FB ni xde mslh nk surf..but now suda blocked ma..hmm..ramai le yg cm cacing kepanasan..FB ni just leh nengok time lunch hour je..limit kul 1pm-2pm ja..tu pun klu xgi lunch la...klu xmo ktinggaln story or update..pe lagi gune berukbeng la...n 4 me just top up bile rs de pnting nk kne tgok..like msg from pengasuh ank2 aq..rjin dia antr kt FB..and berkebun (farmville)...sian kebun aku tu kan xbjaga..Xpela..nk block..block la..suke ht kau la..aku pn dh xbrape excited sngt dh pun ngan FB ni..mule2 dulu je..makin lama bosan lak..dah xtau nak wat mende da..

So,ape yang aq buat bile buke FB ni skang ..
  • mesti le login dulu kan..heheh..make sure aq xlupe id n pwd..mklum t'skip bbpe lame..kot lupe
  • chk sign merah tu..ala notis ke..friend add ke..msg ke..tu pun klu de ler
  • tgk recent status/update ke...kdg mls nk bc..just scroll down tengok thn skip je..if de yg plu komen aq komen le
  • xde yg mnarik?pe lagi g berkebun la...bukk Farmville..kutip adiah..kutip hasil..tp level lmbt jugk nk nek..kne rjin cucuk tnm n tlg org la..br cpt ckit XP tu up..mmndgkn aq jrg bukk FB da..so xdele nk tnm sngt..just if aq top up utk sminggu beruk aq tu..adele aq kjakan tanah yg 10 ekar tu..huhu..kayo aq...ni le kbun aq yg xsbarape nk gah cm org len...xpe skit2..lame2 jd bukit
Ha tu je le kije nye..aq lbih suke men game la...kdg ade gk aq update status...msuk entry tbaru blog aq ke..peh ni aku nk cleanup FB aq..nk privacy or remove info n gmbr yg xplu..utk keselamatan jugk..wall pun aq nk cleanup...klu leh cm Fb aq tu br lahir lg..bersih...heheh

Monday, December 06, 2010

Salam Maal Hijrah

December 06, 2010 0 Comments
Awal Muharram atau Hari Maal Hijrah merupakan suatu hari yang penting bagi umat Islam kerana ia menandakan peristiwa penting yang berlaku dalam sejarah Islam. Ia memperingati penghijrahan Nabi Muhammad dari Kota Makkah ke Madinah pada tahun 622 Masihi. Berlaku pada 1 Muharam, ia merupakan hari pertama Takwim Hijrah.

Sok bagi umat Islam bermulalah detik baru dalam tahun hijrah..1 Muharram 1432H. Cam biasa tiap2 tahun akan ada sambutannya di negara kita ni..kali ni dengan temanya '1Malaysia, 1 Ummah'..

Apepun semoga tahun baru ni akan ada ruang untuk aku berubah ke arah yg lebih baik..masih banyak kekurangan..dan menjadi harapan setiap insan moga esok ada sinar..Hijrah Itu Pengorbanan.. Hijrah Itu Perjuangan

Lagu tema Maal Hijrah cam biasa akan kedengaran..lagu yang popular sejak aku di zaman kanak2 lagi..

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta
 
Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan
 
Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman

Friday, December 03, 2010

Branded Carnival Sale @ Cyberjaya...Ari ni Last Weh!

December 03, 2010 0 Comments
Cepat..sesape yang kaki shopping...mahupun yg suke window shopping..leh le gi serbu Cyberjaya ari ni..ari ni last day tau..ari tu start 25/11-3/12 ja..dengar nye hge b'patutan...From Fashion 2 Home Living products

Brands Offered
Adidas ,Admiral,New Balance,Lotto,Ecko,Blue Toms
Goggles,Valentino,Playboy,LeeCooper,Kickers
Bebe’s Home,Chester,Peter Rabbit

Time: 11am – 10pm

Location (Tel: 6016 2277 288)
Prima Avenue @ Cyberjaya
(Carpark Maybank & CIMB)

Friday, November 26, 2010

MAHA INTERNATIONAL 2010

November 26, 2010 0 Comments
Tarikh: 26 Nov-05 Disember 2010
Masa:10 Pagi-10 Malam
Lokasi: MAEPS, Serdang
Tema: Inovasi Pertanian Pemangkin Pembangunan
ANTARA AKTIVITI YG BAKAL BERLANGSUNG
  • Pertandingan gubahan bunga
  • Demontrasi teknik pembiakan Orkid
  • Teknik pembiakan tanaman Hiasan dan Pemasuan Semulan
  • Pertandiangan mewarna
  • “Treasure Hunt”
  • Aktiviti Jualan Pokok Hiasan
  • Promsi Produk-produk landskap
DEMONSTRASI
  • Penuaian, pengangkutan BS buah sawti dan pengankutan buah sawit relai
  • mericih pelepah kelapa sawit untuk pembuatan silaj makanan
  • Mesin pengisar beras padat
  • Mesin Penuaian Vitato
  • Mesin menuai untuk rumput Napier, keledek Vitato dan Jagung
  • Pertandingan Ikan Hiasan (Ikan Koi)
  • Demonstrasi Memasak
  • Jualan
  • Pertandingan memancing
  • Rodeo
  • Penternakan Burung Walit 
PRODUK
  • Agrikultur (hasil segar dari lading sehingga produk akhir)
  • Buah-buahan dan sayur-sayuran
  • Bahan-bahan tanaman
  • Daging, ayam dan produk tenusu
  • Bijirin
  • Akua, perikanan dan produk berasaskan makanan laut
  • Pemeliharaan bunga-bungaan dan produk lanskap
  • Produk-produk perhutanan
  • Produk-produk akar kayu
  • Produk-produk berasaskan sawit
  • Herba dan rempah-ratus
  • Makanan berkhasiat tambahan
  • Produk-produk farmasi dari tanaman ubat-ubatan
  • Kraftangan
    PENYELIDIKAN DAN TEKNOLOGI
  • Mekanikal dan automasi
  • Pengurusan persekitaran agro dan pemuliharaan
  • Nano-teknologi
  • Melokular dan bio-teknologi

PERKHIDMATAN

  • Logistik pemasaran, perdagangan & pengedaran
  • Promosi perdagangan
  • Perkhidmatan komunikasi pemasaran seperti pengiklanan, perhubungan media, konsultansi, infotainment
  • Pensijilan dan akreditasi
  • Pelancongan seperti ladang dan homestay, lawatan dusun
  • Harta Intelek (paten, tanda dagangan dan lain-lain)
  • Kajiselidik dalam produk berasaskan agro
  • Pemasaran dan pengedaran produk halal
  • Pembangunan Francais
  • Perkhidmatan Kewangan
  • Kementerian-kementerian

Thursday, November 25, 2010

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Tanjung Malim

November 25, 2010 0 Comments
Permohonan adalah dipelawa daripada Rakyat DYMM Sultan Perak dan Warganegara Malaysia yang berkelayakan sahaja untuk memenuhi jawatan berikut:

JAWATAN:
1. PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR & DESA
2. PELUKIS PELAN
3. PEMBANTU PENILAIAN
4. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT
5. PEMBANTU TADBIR (P/O)
6. PEMBANTU PENGUATKUASA

IKLAN JAWATAN KOSONG
http://www.mdtm.gov.my/c/document_library/get_file?p_l_id=36666&folderId=13503&name=DLFE-1701.pdf

BORANG PERMOHONAN
http://www.mdtm.gov.my/c/document_library/get_file?uuid=f949ce71-613e-4bcf-914d-876dc9b75748&groupId=10124

LAMAN WEB
http://www.mdtm.gov.my

Tarikh Tutup : 6 Disember 2010

Monday, November 15, 2010

SEMINIT SAJA

November 15, 2010 0 Comments

Betapa besarnya nilai wang kertas bernilai RM1 apabila dibawa ke masjid
untuk disedekahkan; tetapi betapa kecilnya kalau dibawa ke Mall untuk dibelanjakan!

Betapa lamanya melayani Allah selama lima belas minit namun betapa singkatnya kalau kita melihat filem.

betapa sulitnya untuk mencari kata-kata ketika berdoa (spontan) namun betapa mudahnya kalau mengata atau mengumpat tanpa harus berfikir panjang-panjang.

Betapa asyiknya apabila pertandingan bola dipanjangkan waktunya namun
kita mengeluh ketika khutbah di masjid lebih lama sedikit daripada biasa.

Betapa sulitnya untuk membaca satu helai Al-qur'an tapi betapa mudahnya membaca 100 halaman dari novel atau majalah yang laris.

Betapa beria-ia orang untuk duduk di depan dalam pertandingan atau konsert namun lebih senang berada di saf paling belakang ketika berada di Masjid

Betapa mudahnya membuat 40 tahun dosa demi memuaskan nafsu berahi semata, namun alangkah sulitnya ketika menahan nafsu selama 30 hari ketika berpuasa.

Betapa sulitnya untuk menyediakan waktu untuk solat 5 waktu; namun betapa mudahnya menyesuaikan waktu dalam sekejap pada saat terakhir untuk event yang menyenangkan.

Betapa sulitnya untuk mempelajari erti yang terkandung di dalam al qur'an; namun betapa mudahnya untuk mengulang-ulangi gosip yang sam a kepada orang lain.

Betapa mudahnya kita mempercayai apa yang dikatakan oleh surat khabar namun betapa kita meragui apa yang dikatakan oleh Kitab Suci Al-Quran.

Betapa Takutnya kita apabila dipanggil Boss dan cepat-cepat menghadapnya namun betapa kita berani dan lamanya untuk menghadapNya saat kumandang azan bergema.

Betapa setiap orang ingin masuk syurga seandainya tidak perlu untuk percaya atau berfikir,atau mengatakan apa-apa,atau berbuat apa-apa.
Betapa kita dapat menyebarkan seribu kelucuan melalui e-mail, dan menyebarluaskannya dengan FORWARD seperti api;

Saturday, October 30, 2010

Red Warriors Dapat Piala

October 30, 2010 2 Comments
Piala Malaysia 2010 akhirnya jadi milik Kelantan.Tahniah wat team RW coz dapat jugak Piala tu kat dorang dengan kelebihan 1 mata dr Negeri Sembilan (2-1). Gol Kelantan dijaringkan oleh  Hairuddin (56") dan Badri (64"). Sebelum itu Negeri Sembilan telah mendahului hasil sepakan penalti Shahurain pada minit ke 13.

Thursday, October 14, 2010

Jalan-Jalan@Proton City

October 14, 2010 0 Comments
Proton City, terletak kat Tg.Malim utara negeri Perak.Kat sini tentunya sinonim ngan kilang kereta nasional kita PROTON la...

Memandangkan aku tak pernah lagi jenguk PROTON CITY nie,maka aku yg ketika itu sedang bercuti di kampung ni pun pergi la amik kesempatan gi jalan2 kt PC ni sambil-sambil gi umah abang aku kt TM ni..walaupun dah bertahun bandar ni wujud tu le first time aku mai..hahah..aci tak?yele mana sempat nak jalan-jalan sangat pun..

OO..begini rupanya PROTON CITY ni..baru ku tahu...dari segi panorama tu memang cantik le jugak coz ade bukit bukau (banjaran?)..yang kehijauan disekitarnya..ade tasik (yg namapak cam ade sedikt tercemar je)..ade sungai..wow..tp tak dalam but tenang....kat sini juga ade perumahan...cantik jugk..ade KILANG PROTON.....ade kete PROTON banyak2...of course la kan..ehehhe..Dah le malas nak citer panjang..tengok gambor je la ye!