MEMORI FD ! MEMORI FD: 08/2019

Pages

Wednesday, August 28, 2019

Proses Pertukaran Sekolah Rendah

First sekali terima kasih diucapkan kepada cikgu-cikgu di sekolah lama anakku Sek.Keb.Putajaya Presint 9(2) kerana banyak membantu melayani pertanyaan aku berhubung cara nak tukar sekolah.

dapat fail rekod anak-anak..segalanya dalam tu
Maklum kat sekolah untuk pertukaran..nanti dorang bagi form untuk isi..nanti form ni kena bawa gi pejabat pendidikan daerah tempat kita bertukar tu..dapatkan pengesahan an kelulusan PPD..kemudian baru bagi kat sekolah semula untuk rekod..kelulusan sekolah ditukar masa tu kejap je..Alhamdulillah..hr tu pi hantar borang kt PPD hari tu gak dapat kelulusan.. tehn dah settle dpt kelulusan kena hantar borang kat sekolah yang dipohon gak dan terus daftar sekolah.

Antara senarai semak

Tuesday, August 13, 2019

Syukur Dah Bertukar

Finally, syukur Alhamdulillah..penantian selama setengah tahun kitorang PJJ, akhirnya suami dan anak-anak dapat bertukar ke Ipoh jua..Husband aku dapat surat awal Julai hari tu..beberapa hari sebelum lapor diri.. time tu rasa syukur tak terkata..8/7/2019 mula lapor diri kat HR Kementerian Komunikasi & Multimedia di Putrajaya dan bejaya mohon tangguh untuk lapor diri di RTM Perak..Suamiku memulakan tugas kt tempat baru mulai 22/7/2019..


Begitu ngan anak-anak..bila dapat tahu je husband dapat tukar time tu le kitorang busy ngan urusan pertukaran sekolah dorang.. Alhamdulillah segalanya dimpermudahkan prosesnye..Dorang pun mula sekolah tarikh yang sama dengan papanye lapor diri..suke le dorang dapat tukar..

Syukur Alhamdulillah..segala puji hanya bagiMu Ya Allah..
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen