Tuesday, March 31, 2015

Restoran Upin & Ipin Ayer8, Presint 8, Putrajaya

March 31, 2015 0 Comments
Sempena birthday my gegurl orang pada 24 Mac hari tu, kitorang terjah Restoran Upin Ipin yang terletak di Ayer8 Presint .Pilih restoran ni sebab dekat ngan umah dan sesuai untuk bebudak.
Masa datang hanya kitorang sahaja yang ade. So bebas le bbeudka ni nak lari ke nak main ke nak explore kedai tu.Lokasi kedai strategik sebab mengadap tasik, sambil makan sambil menikmati keindahan malam pesisiran tasik.
Dari segi makan, agak kurang menunya.Serius masa nak oder jadi blur.Tak tahu nak pilih ape.Pada aku biasa-biasa ja.Menu tak banyak choice.Harga standard le nama pun dok ayer8..mahal ckitla.(ya ampun owner..jangan marah erk..customers always right gitu).Pada aku better lagi kat cawangan Bangi tu.Moh tengok ape yang dapat dioder malam tu.


air chokopin (2) rm2.50/unit, teh o ais rm2.50 dan teh tarik rm2.50
nasi goreng durian runtuh RM7.90
spagheti carbonara RM10.90
Nasi goreng Upin Ipin RM9.90
Ha dah tengok menu tu.Korang rasa gumane?Harge sume dalam RM43.35.Bagi yang nak try gi cawangan Ayer8 ni leh la terjah lokasinya di sini:
Promenade Putrajaya,
C1-LG-03/C1-G-03 Ayers @8,
Presint 8,
62250 Putrajaya

Restoran Mee Tarik Warisan Asli Bangi

March 31, 2015 2 Comments

Restoran Mee Tarik Warisan Asli merupakan sebuah restoran masakan cina muslim.Istimewanya di sini daya tarikan pembuatan Mee tarik yang dimasak secara live dan fresh,pelanggan boleh menyaksikan sendiri kerja-kerja penebaran doh untuk menjadikan mee. Rasa mee dia pun sedap cam rasa maggi,kenyal dan padat.

Ni cawangan restoran tersebut di Bangi.Antara menu yang kitorang pesan:
#Lamen Sliced Beef- Rm6.80
#Egg Fried Rice-Rm6.00
#Rice Garlic & Meat-RM8.80
#Lamen Soup With Vegetable-Rm6.00
#Milo Dinosaur(milo tabur)-RM3.50
#Sirap Longan-RM3.50
#Milo O-RM2.30
#Plain water-RM0.40
Total makan semua dalam RM37.30..okla kan..mee dia pun sedap and servis pun cepat gak la. Bagi yang nak rasa cam ne mee tarik ni boleh le pergi ke cawangan restoran tersebut seperti di Setapak, Shah Alam, Sungai Besi,KL Sentral, Sri Gombak, Bangi dll.Leh refer FB dorang ye.
Ni lokasi Restoran Mee Tarik Warisan Asli Bangi:
No.3A-47-01, Common Area, jalan Medan
Seksyen 8, Pusat Bandar Bangi Sentral
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

Wednesday, March 18, 2015

PROGRAM A NIGHT@PLANETARIUM LIGHT OFF STAR SHINE

March 18, 2015 0 Comments
Bersempena dengan Earth Hour 2015, Planetarium Negara di bawah Agensi Angkasa Negara (ANGKASA), Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) berbesar hati anda dan keluarga untuk bersama-sama menyertai :

Program A Night@Planetarium

28 Mac 2015, Sabtu l 1930 hingga 2200

Planetarium Negara, Kuala Lumpur l PERCUMA l 3°8'22"N 101°41'20"E

Count down l Forum “Light Off, Stars Shine” l Tayangan Wayang Pacak “Gravity” l Pameran Astrophotography “The World At Night (TWAN)”

Pencerapan langit malam – Bulan (Moon) / Musytari (Jupiter) (bergantung kepada keadaan cuaca) l Aktiviti membuat tanglung

#EHMY2015l #ANGKASA_EH2015 #PLANETARIUM_EH2015 #NIGHT_AT_PLANETARIUM #LIGHTOFFSTARSHINE #MYEH2015

‘LIKE’ Facebook & Twitter Agensi Angkasa Negara (ANGKASA) & Instagram ANGKASA Malaysia bagi mendapatkan maklumat terkini berkenaan program/fenomena terkini bagi tahun 2015.

Friday, March 13, 2015

Pesta Belon Panas Antarabangsa Putrajaya Kali Ke-7

March 13, 2015 0 Comments
Sempena cuti sekolah jika tak tahu nak ke mana, boleh la berkunjung ke Putrajaya bersama keluarga kerana di sini adanya Pesta Belon Panas. Pelbagai acara menarik turut diatur bagi memeriahkan acara.

Pastikan datang seawal yang mungkin ke tapak launching field supaya tidak terlepas peluang melihat 'flying show'.

Sebaik sahaja boleh berada di udara, tiupan angin akan membawa belon-belon ini jauh dari tapak pelancaran.

Sesi Pagi Flying Show : 7 pagi hingga 9 pagi
Sesi Petang Flying Show : 6 petang hingga 7 petang
Jadual Acara

Tuesday, March 10, 2015

Festival Kasut Antarabangsa

March 10, 2015 0 Comments

Dimaklumkan bahawa Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia dengan kerjasama Persatuan Pengilang-pengilang Kasut Malaysia (MFMA) akan menganjurkan Festival Kasut Antarabangsa Malaysia (MISF) buat kali ke-6 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) mulai 13 hingga 15 Mac 2015.
 
Majlis pelancaran MISF 2015 akan turut dihadiri oleh pereka fesyen terkenal Zang Toi dan juga pereka kasut antarabangsa Jimmy Choo dengan menampilkan pelbagai koleksi terbaru serta melibatkan lebih 100 jenama kasut tempatan dan antarabangsa.