Thursday, November 27, 2014

SEMAK SAMAN DAN DAPAT SAMAN TRAFIK!

November 27, 2014 0 Comments
Baru ni aku bukak MyEg kononye untuk check insuran yang perlu dibayar bila nak renew road tax nanti. Bagi yang nak guna servis tu kene daftar id dulu ye sebelum korang boleh masuk ke eServices seperti JPJ,DBKL,PDRM,Insolvensi,TNB,TMB,Imigresen dan PPZ MAIWP.Sambil dok jelajah MyEg ni tangan tetiba gatal nak klik kat PDRM dan JPJ. Biasalah, bagi pengguna jalan raya dua organisasi mesti kait dengan saman.

So,aku pun check le ic/no pendaftaran kereta.Nah kau sekali PDRM keluar 2 saman tahun ni.Fuhhhh..masak.RM300 tu.Tu sume sebab speeding.Amik ko,lenkali jangan nak melaju sangat kat tempat yang memang dah had limitnye walaupun dok highway jalan lengang time tu.Ini makannya.Siap gambor kau.

Nasible JPJ takde saman. Dah le tengah bulan 12 ni nak renew roadtax..memang masak le.

Moral of the story.Pandu cermat ikut hadlaju.

Tuesday, November 25, 2014

Keputusan Peperiksaan Khas Untuk Memasuki Skim Perkhidmatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27 Tahun 2014 (PSL N27)

November 25, 2014 0 Comments
Untuk makluman bagi yang mengambil peperiksaan KPSL N27 2014..keputusan telah diumumkan mulai pagi tadi 25 November 2014.

Bagi yang dah lulus semua paper tahniah diucapkan.Bagi yang kandas cuba lagi.

Untuk semakan keputusan boleh rujuk link ni <SEMAK KEPUTUSAN>.

Buat masa ni line agak sibuk.So,bersabarlah ye bagi yang belum boleh semak.Tunggu malam ni ke or pepagi sok lak.

Nama Jalan Baru Di Kuala Lumpur

November 25, 2014 0 Comments
Wah dah ade perubahan nama baru kat jalan di KL. Nama diberi sempena nama Raja-raja yang dah jadi Agong sebelum ni. Tapi cam susah gak le nak sebut jalan nama panjang. Cam jalan Duta dah biasa sebut Duta ,tapi lepeh ni kene sibuk jln Tunku Abdul Halim..ke nak short jln TAH..harap tak de yang keliru.

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur mengeluarkan kenyataan media tentang tindakan penamaan semula jalan di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur sempena nama Raja-Raja yang pernah ditabalkan sebagai Yang Di-Pertuan Agong.
DBKL sedang menukar nama-nama jalan sedia ada kepada nama baru seperti berikut:
1. Jalan Duta ditukar menjadi Jalan Tunku Abdul Halim
2. Jalan Khidmat Usaha ditukar menjadi Jalan Sultan Haji Ahmad Shah
3. Jalan Ipoh (dari persimpangan Jalan Segambut hingga Persimpangan Jalan Pahang) ditukar menjadi Jalan Sultan Azlan Shah
4. Persiaran Duta ditukar menjadi Persiaran Tuanku Syed Sirajuddin
5. Jalan Khidmat Setia dan Jalan Ibadah ditukar menjadi Jalan Sultan Mizan Zainal Abidin
6. Lebuhraya Mahameru ditukar menjadi Lebuhraya Sultan Iskandar
7. Persiaran Mahameru ditukar menjadi Persiaran Tuanku Jaafar
9. Jalan Semarak ditukar menjadi Jalan Sultan Yahya Petra

Thursday, November 13, 2014

Ambil darah

November 13, 2014 0 Comments
Pagi ni aku dan dua anak kene amik darah. Sebabnya dah lbih 3 hari demam tak kebah.. Masih menanti bilik doktor. Mungkin resut belum sampai, tu yang lambat kot doktor panggil..letih nak menunggu kala demam masih menguasai diri. Budak- budak usah cakap le, dari tadi mengeluh bila nak habis.

Tensen!

Tuesday, November 04, 2014