Friday, February 18, 2011

Ragam Yang Tak Boleh Dielakkan

Salam Jumaat..Pagi ini agak kelam kabut rasanya..tugasan aku bermula di kaunter..nak bangun awal tapi terlewat..walaupun tak le selewat mane..kaunter aku bukak 7.56am..br punch card and simpan handbag..sarapan memang aku tak sempat

Alkisahnya pagi ini..pepagi (alah dalam kul 8.10am ja) dah ade orang mai nak collect surat..Tapi yang kesiannya surat dia dah takde..dia kata datang jauh dari JB..ye aku simpati..orang tu agak kecewa dan emosi..marah ngan apa yang berlaku..Salah siapa? kisahnya surat dia dah lama ada di kaunter tapi dah dekat 4 minggu tak collect..ikut prosedur yg mane lewat tu akan dipos..entahle..nak cite ni panjang lak..Dia kate at least dapat copy letter pun tak pe la..just nak show kat syarikat dia..Aku tengok dia memang cukup marah lepas letak telefon tu..then terus pergi dengan kecewanya..tak sempat aku nak say something..Hmm.tapi ape aku boleh buat..bukan keje aku..aku just jalankan apa yang patut ja...ini le nasib orang-orang yang bertugas di kaunter ni..nasib le bukan permanent..gilir2..

Takpele..hadapi dengan tenang..buat apa yang patut

2 comments:

muCux said...

kak
sabo jew ler. . .
sapa soh dtg ambik lmbt pas2 x cll x apa nk marah2 owg plak. . . .

Faztee Danisha said...

entahle..ape kes..perhati and dengor jele...sabor