Tuesday, March 06, 2012

# Buku

Novel FIXI:Pecah


Ni oder yang aku dah dapat pada 29 Februari lepas..oder  2 buah buku FIXI secara online di web FIXI..dah dapat tapi satu buku tu dah habis bace yang lagi satu next time kot baru nak menatap...nak tau apa tajuk buku lagi satu kene tunggu le entri akan datang..
Ni salah satau novel yang aku oder tu..PECAH..ape yang pecah..ini adalah salah satu novel terbitan FIXI..merupakan hasil karya sulung  Khairulnizam Bakeri anak kelahiran Kelantan dan pemilik blog  http://salahtaip.blogspot.com/ 
Banyak kisah yang dipecah dalam novel ini.
Tentang PECAH:
Kisah rompakan di CIMB Shah Alam yang menyimpan harta salah seorang watak.Rompakan adalah hasil kerjasama nekad Herman,Alan,Radi dan Don.Kaitannya rompakan ini dengan seorang warga emas yang dulunya penuh dengan kisah silam bernama Bakar.Beliau merupakan pemilik peti simpanan di bank tersebut.Namun ada kisah dan kaitannya dari rompakan tersebut.

Apakah rahsia disebalik tragedi rompakan itu serta kaitannya dengan Lidya (nurse di rumah warga tua Seri Memori tempat Bakar menginap).Banyak flashback kisah Bakar ketika muda dan juga situasi semasa..semuanya mengaitkan apa yang berlaku.Sukar untuk aku PECAH kan disini..Nak tau detail silalah cari novel ini dan baca yer..

No comments: