Wednesday, October 10, 2012

# Jalan..Jalan

Wet World Shah Alam

Semalam Alhamdulillah dapat meluangkan masa serta menunaikan hajat bebudak untuk pergi Waterpark.Kali ni aku bawak dorang gi Wet World Shah Alam.Kenapa aku pilih sini?Sebabnya hari tu masa dok godek web Livingsocial, ternampak deal untuk Wet World Shah Alam entrance ticket yang bernilai RM8 untuk kanak-kanak dan RM20 untuk 2 orang dewasa (satu tiket).So,grab la!Aku cuma mampu melihat mereka riang ria bermandi manda..tak ape yang penting usai je mandi manda,dapat memuaskan keinginan pekena ABC lagi kat Seksyen 2.siap tapau!Oklah layan kan aje kisah waterpark ni.
Taman tema rekreasi pertama di Shah Alam, Wet World sangat sesuai untuk seisi keluarga bersantai di tengah Bandar Anggerik yang permai ini. Wet World yang penuh warna-warni terletak di pinggir Tasik Shah Alam dibuka pada tahun 1995. Berbagai-bagai permainan seperti gelongsor air berbukit atau "monsoon buster" yang terpanjang di dunia dan pertama terdapat di rantau Asia.
Bayaran tiket masuk: 130cm & above - RM20, 90 - 130cm - RM16, Below 90cm - percuma. Waktu operasi 10.00 am - 6.00 pm,tutup pada hari Rabu, kecuali School Holidays & Public Holidays.Lokasi Wet World Shah Alam terletak di Persiaran Dato Menteri, Seksyen 2 Maklumat lanjut leh hubungi Tel: +6 03 5513 2020 / Fax: +6 03 5510 7619.

Cabana..cantik dan ada kipas..best landing kat sini..sewa+deposit = RM100 (RM50 dikembalikan setelah serah kunci Cabana)

Gambar sekitar kolam:ngadap tasik dan  Masjid Shah Alam
.




Untuk gelongsor terpanjang ni,kene sewa pelampung tau..RM40 (sewa RM20+deposit RM20: akan diberi balik masa pulangkan pelampung).Gelongsor terpanjang..tengahari baru air dia pasang..adik ipar aku sampai pening nek benda ni..



Gambar sekitar kolam untuk bebudak mandi:
Danish,penakut sikit ngan air..excited mandi kat kolam bebudak yang cetek tu je..kolam lain takut..Kemain suke Danish kalau main kat sini,tak takut..apa da..huh.Si Eisya lebih berani mandi kat kolam dewasa..tapi papa dia guide la..Budak ni memang suka main air,tak heran la..aku tengok je..

3 comments:

Sue Echan said...

Macam lengang je kak.. best gila klw p tmpt yg cramai org ni..xsesak....

Nur Danisha said...

@Sue Echan ade je org..so far xramai..may be sbb hr biasa..hr org bkje n skolh..tu yg best leh konker lebih..

lovely said...

mcm best je.
mudah pulak tu.