Tuesday, January 11, 2011

# Corat Coret

Teringat kat MUET

Mana-mana calon yang ambil peperiksaan Muet (Malaysia University English Test) pada akhir 2010, sudah pun mendapatkan result. Keputusan Muet 2010, telah pun keluar pada hari Khamis yang lalu ( 6 Januari 2010).Penilaian MUET berdasarkan 4 bab iaitu Listening , Speaking , Reading n Writing . Markah maksima yang boleh dicapai dalam MUET ialah 300 markah. Jumlah markah yang diperolehi dalam kesemua empat komponen itu akan digredkan kepada enam julat atau Band di mana Band 1 ialah yang terendah dan Band 6 yang tertinggi. Bile bace berite tentang result MUET ni dah kua..teringat zaman belajor dulu..aq ade gk amik MUET ni..tringat ms test..tang speaking tu le yg xleh dilupekan..group discussion..ktorg diberi 1 tajuk..then kene pakat2 le speaking...kene le ckp ape yg ptut..terabur xterabur hentam sj..bile dikenang kan...wt aq t'sengih sendirian ja..buruk benor speakingnye...kelakor je..hehhehe...udahnye dapt lak topic yg entahahpe2 je..mane mau fikir idea nk bg isi..siut je.. Time listening lak..masa tu kt dlm dewan...ni lagi satu...aku rs ms tu mmg x dengor pe ke butir le dia ckp..hahahha...kurg jelas...jawab pun hentam je le..pening pale nak memmikir n mengingat...fokus tm tu dh kureng..sistem audio supe hampeh.. Reading tu biase je..setakat bc sume leh...yang writing tu standard la..sejak skolah rendah ade writing...kasi tulis sj!hehhehe Last dpt result..hmm...aq rs zmn tu ramai yg dapat kputusn yg diluar jangkaan...yg memang ala2 terer pun leh dpt medium...ramai gk frust..aq?biase2 je...band *..heheh..xnak bgtau..malu..tengah2 ja

No comments: