Saturday, January 22, 2011

# Corat Coret

Hari mengedit...

Kalu bace 'mengedit tu..ade yg kate m'gedik kot..tak le..nak gedik mendenye..Ini pasal keje2 edit..peh subuh tadi lagi aku dah ngadap PC..ape yg aku wat?
  • Install MS Office..Antivirus..dll software yg patut kat 2 set PC..Pc2 tu my husband beli dr Jabatan dia..1 PC oder by adik ipar and 1 lagi my husband beli utk bawa lik kampung dia..bg adik2 dia yg sekolah tu belajar..K'jaan ni sampai masa, bende perlu lupus..lupus la..so dorang jual le PC tu..harge boley la..1 set rm350..model dell p4..Memandangkan bende ni xde pe2 program lagi..so,kene le isi pe2 software yg patut..last siap gak..leh wat duit ni....caj 20 hengget sePC..hehhe..
  • Dah siap keje2 install..aq edit, remove and copy lak pendrive2 yg ade..ade 5 pendrive kt aq skang ni..so,kene bahagi2 la setiap pendrive tu ape tujuannya..aq dh separate kan..utk lagu, doc ofis aq, husband doc, software & picture.sume tu khas utk kategori tu je..
  • So,now aq perlu clean up my pc..buang ape yg x patut..segala bende dah remove ke pendrive ikut kategori..tp ade gk yg ne pnting tu as back up la simpan kt Pc..wtnye pendrive hilang kan..at least adew lg kt PC..
Actually best gak wt keje2 b'kaitan komputer ni..at least leh upp lg skill kite sambil belajar2 le pasal ICT ni..time belajar dulu dah tak bape ingat ..so kene le korek balik ilmu tu..tambahkan ilmu anda ya..

No comments: