Tuesday, April 12, 2011

# Corat Coret # Peristiwa

6 tahun kat gomen

Hari ni dalam sejarah...sejarah pe? termaktub dalam buku servis bahawasanya pada 12 April bermulanya aku sebagai penjawat awam..

First time aku jejak kaki ke Putrajaya(dok usha jalan nak gi daftar), bangunan MOF lah yang aku agak kagum masa tu..tak disangka bangunan ni le penempatan utk aku bertugas..tapi sekarang tak rase pe dah..hahah..biase2 je..
Sejak hari pertama hingga kini..TREASURY  lah tempat aku jatuh bangun..cewah..cam mencabar je ye dok sini ..5 tahun aku dok wat keje yg sama kat unit Khidmat Pengangkutan & Komunikasi..kat unit ni le cam2 aku dapat and belajar..pendek kate verstaile le dok sini..leh jadi PTD,EO,PT,PAR..hahhah untung ye dok sini..sume bende ken belajar wat tau..tak caye tanya cik MUCUX

Sekarang aku dah berada di unit baru..Pentadbiran..yang ni bagi pengalaman dan pengetahuan baru wt aku..walaupun banyak jugak tugasan (alah bisa tegal biasa) tapi demi sebuah pengalamn kene jugak telan segala pahit maung nya..so, bila dah terbiase takde le ralat kalau nak transfer ke mane2 kan..

 Dalam dok sayang lagi kat jabatan ni..aku masih dok intai peluang keje kat negeri kelahiran aku..PERAK..pernah ade peluang utk aku..tapi terpaksa tolak..agaknye kene get ready betul2 kot baru leh transfer..banyak lagi yg aku perlu pelajari..

Treasury..banyak nye khazanah kat sini..!

12 comments:

Axie04 said...

kejap je dah 6 tahun
4 tahun lagi dah 10 tahun
uish
kejap tul

Farah Shamsudin said...

hehehe..saya pun keja gomen.. banyak benda yang saya belajar..jumpa kawan2, dari tak tahu handle event terus jd pandai.. macam2 la..

Faztee Danisha said...

@Axie04 haha..dah nak dekat 10 tahun..bermakno dah tua la den

Faztee Danisha said...

@Farah Shamsudin YUP BANYAK BOLEY BELAJR KALU KNE CARANYA..tu pun ade gak org pndg org gomen cam xdaok koje

Eza Ridzwan said...

wahhh..tarikh servis jatuh pada besday i yee...yeahh!!!...suka!suka!!...dah 11 tahun servis, rasa cam mau pencen skang je...miahahahaha..

Faztee Danisha said...

@Eza Ridzwan LOR BZDAY EK..hepi bzday to you..slmt mnjangkau usia..ha sy pn klu leh nk pencen gk..tp kang xckup lk nak maintain kos hdup skg..huhu

faizal hashim said...

tahniah ye....

muCux said...

yeahhh 4tahun kat unit AK. . .PTD, EO, PT, PAP smuea aku buat klau ada post TEH LADY pon aku kene buat jugak kot hihihihihi. . . cepat2 la dpt keje tetap. . .

Faztee Danisha said...

@muCux ain teh lady ade gk kne kn time jmuan..muke biase dlm pntry..haha..masihku ingt

Faztee Danisha said...

@faizal hashim tq

Axie04 said...

x sure u dah joint ke lum
tapi i tag u
http://beingmenu.blogspot.com/2011/04/white-pouch-ga-oleh-lulu-caldina-dan.html

muCux said...

@Faztee Danisha hahahah terlupe plak saya pasal tue. . .basuh membasuh kemas mengemas sangat ringan tuLang kan!!