Thursday, January 27, 2011

# Corat Coret

Siapakah kamu?

Bila bicara bab kawan ape yg korang tau? Jgn kate kwn je..yg diri sendiri ni (kita).. ko tu sorang kwn yg baik ke..hipokrit ke x..atau sebaliknya.(tanya pd diri emasing ya)..Manusia ni ada macam2 kerenah..ada baik ada jahat, ada sahabat ada musuh...dan diantara sahabat dan musuh ada jugala terselit golongan hipokrit ni...di mana2 pun ada ya..tak kira le kat rumah korang ke..ofis ke..kampung ke..mane2 je le..pasti ada kan..tul x? Macam2 kategori kan..korang rasa kwn2 korang sekrg ni mmg btul2 kwn yg baik ke?ke nampak je depan baik tp belakanggg.....haaa..org kata apa..cam duri dlm daging..ke musuh dlm selimut cm gitu la..waspada la..kalu ada yg jenis gini..Kawan2 xmo lawan..aku xkacau ko,and ko jgn kacau aku..ok?senang je prinsip aku..heheheh Tapi kita sendiri lupa jugak..pernah tak korang mahupun aku ni..sakitkan hati dan menjatuhkan maruah org lain secara sedar atau tidak..?Allah tu Maha Adil..if penah atau tak..anggap je tu sume as hukum karma..(lagu wing le pulak)..paling tak pun kite ni diuji utk tgk sjauh mane tahap kesabaran kite ni..tahap cipan ke..tahap ciput ke..up to u la..tepuk dada tanya iman... Itulah yang sebenarnya wujud disekeliling kita.. Boleh pandang kiri kanan tapi hati2 sbb apa yang dipandang tu walapun nampak lembut tapi sebenarnya boleh jadi 'misteri'.. Whatever la kan..biarlah orang nak kate ape pun tentang kita..if rasa tak da wt slah pe nak heran..cermin diri dulu beb....tak sume org perfect..ok..di ulangi..perfect! Bagi aq if berdepan dgn situasi gini.. teruskan saja perjalanan hidup .. lumrah dunia yg akhirnya tak ke mana.. ..just berwaspada dalam bersahabat ni.. jgn sampi ko yg terguris hati mahupun mengguris hati..panahan tu! Bersatu kita teguh..hulurkan tangan ringankan beban..erk?hehhe

5 comments:

muCux said...

yeah2 saya sokong
sbb 2 saya xdew kawan :)
takOt menguriskan hati owg laen dan terguris aty sendiri sbb kekadang mulut aku nie laser hahahahaha

Faztee Danisha said...

tu sbb aq suke je nak bengkekkan ko..ko mrh x?klu ko trase hati dgn aku..ampunkan aq..hahahah..aq bebas.."yg cool tu le leh jd hot"

Axieda'great said...

cool beb... xmo guris2 hati.... jiwa merana x po... janji aman damai

Anonymous said...

SETAKAT TERASA HATI TU DAH LALI DAH..MANUSIA KALAU BERCAKAP BUKAN NAK PK DULU..MASALHNYA X BEKAWAN SALAH DAH BEKAWAN MCM2 HAL PLAK..
KENGKADANG KITA X USIK ORG..TETIBA ORG SERANG KITA...JADIK..CAMNER???

Faztee Danisha said...

AX & TN :wah..nampaknye ramai gak yg emosi bab kwn2 nikan..tu la..sedar x sedar..realiti khidupn..apepun sntiasa cool..and teruskan kehidupan anda..anggap je xde pe b'laku..yg pnting hati mau gumbira..niatkan hati kerana Nya..lillahita'ala