Thursday, July 07, 2011

# Sharing

steak tiruan dari najis

Sekarang ni macam2 'peel' le bende2 yang melibatkan makanan..dulu telur tiruan la..ayam KFC la..sume bende makan nak dijijikkan..yang ni lak , penyelesaian kepada buangan najis..aduhaiiii..korang bace le ..
Para saintis di Jepun telah menemui kaedah untuk memproses tahi kepada daging tiruan.

Mitsuyuki Ikeda, seorang pengkaji dari Okayama Laboratory, telah menghasilkan steak tiruan dari tahi manusia. Tokyo Sewage mulanya menghubungi saintis tersebut mencari penyelesaian kepada najis yang terlalu banyak di loji buangan najis. Mereka memintanya mencari kegunaan lain untuk najis tersebut kerana ianya mengandungi protein yang berlebihan disebabkan bacteria yang banyak.

Para pengkaji kemudian mengasingkan bahan proteinnya, mencampurkannya dengan pemangkin dan memasukkan bahan2 tersebut ke dalam mesin peletup untuk menghasilkan steak tiruan. 'Daging' yang terjadi mengandungi 63% protein, 25% carbohydrates, 3% lipids dan 9% mineral. Para pengkaji kemudian menambah pewarna merah dan perasa soya untuk menambah kelazatan. Ujian awal menunjukkan orang ramai yang merasa daging tahi ini tidak dapat membezakannya dengan daging lembu.
 sumber:e-mel my sis bg

1 comment:

najihah sahami said...

erk..geli..

singgh dari blog daus..^^follow kamu~