Monday, July 18, 2011

# Jalan..Jalan

Akhirnya...dapat gak naik cruise Putrajaya

Dah 6 tahun dok kat Putrajaya..ni le first time merasa nek cruise tu..sempena Floria Cruise Tasik Putrajaya ade wt promotion..dengan potongan harga tiket RM15/sorang dewasa..boleh le beli tiket tu..perjalanan cuma 20 minit saja..(tak puas kan)..kalu leh nak keliling semua tasik..tapi padan le ngan harga nye pun!
 RAmai yang pilih dok luar..menikmati view indah Putrajaya di kala senja
Bot lagi satu..padat gak ngan penumpang
Kelihatan dari jauh Masjid Putra dan Ofis PM
my ofis..MOF
try to be kapten or popeye the sailorman..tut..tut
jeti permulaan..ade gak belon air..paddle boat
dalam bot sebarau..ramai yang pilih dok kat luar..melihat pemandangan sekeliling
sunset....romantic view

PICC view
Pullman LAkeside..sori image unquality..hehe
Jambatan Seri Saujana..i think..Putrajaya memiliki banyak jambatan..lebih kurang 8 jambatan..ha..yang famous jmbtn 'penang' tu Seri Wawasan,yg hala PICC tu Seri Gemilang..yg hala ke rumah PM tu Seri Perdana dan lain2 lagi..kene gi check le ye
Masjid Tuanku MIzan aka masjid besi..terbesar kedua di Putrajaya selepas Masjid Putra