Monday, July 04, 2011

# Jalan..Jalan

5-Pasar Terapung..Kagum Ngan Makcik2 Ni

tadi stori2 sekitar jenjalan kat Hatyai
sekarang nak sambung cerita lagi..last entri ya bout HATYAI..meh kite gi ke floating market pulak..
  ade show wayang kulit..kawe x tengok la..kecek siam la..mano faham

 kelihatan gerai2 beratap nipah/rumbia yg menjual pelbagai barangan..ade aksesori,handbag,t-shirt,makanan dll..satu lagi tempat yg bisa wat kamu rambang mata dan menghabiskan duit
 ini yang menarik..peniaga2 muslim menjual aneka makanan tradisi..panorama ni ketika senja sudah..
 lihat..bagaimana dorang leh memasak and serve makanan hanya dok dalam sampan..cahaya pun tak seterang mane..kalu aku mau nye menggagau nieh..rabun ayam..terfikir gak if hujan tetibe how ya..jenuh weh
 mereka semua memakai topi gitu..siap ade bunge2 tepi topi tu..ala2 hawaian lak
 harge makan kat sini ok..sekitar 2-3 ringgit la..kalu korang nak rasa makanan tradisi dorang leh le pilih yg berkenan di hati..aku tak sempat merasa ok..anak i si danish tu tak berminat pegi tempat gini..geram je..
 ini puyuh ala cara..comel je..di masak time tu gak
 dari dalam sampan dorang menjual..korang pilih je ape nak makan and bayar..
 so colourful..packing pn nampak menarik..ini ala2 acar buah kot..
lihat le ramainye orang yg sedang menikmati makanan dan jenjalan di sini..lepas shopping kt atas turn bawah lak..pasar yang terletak di pinggir sungai..makan..
ok...cukuple itu je yg dapat sy stori sikit2 kat Hatyai..peh ni kite ke penang lak ya..

4 comments:

muCux said...

kak kau makan x?
aku tgk halal oasis fara brip2 mkn mee sup
sedapnye la haiiiii

Faztee Danisha said...

@muCux AQ XMKN PN..just jenjalan tengok je..menurut kate abg aku..sedap mknn kt situ..

bunga said...

bunga suka tengok wayang kulit..ehhee

Babies said...

ko tk naik ke sampan tu...?