Wednesday, July 06, 2011

# Makanan

masakan kampung dalam fikiran..nak lagi

Entri untuk hari..actually agak sibuk..so no mood for blogging..and now mencari idea untuk masak ape tonight?any idea..?

bagi aku selera kampung tetap terpahat dalam hati..ecehhcehh..serius aku akan makan bertambah2 weh..selera menggebu!banyak bende nak makan,tapi idea nak masak tu kureng..blur2 je bile fikirkan nak wat ape..

Kat bawah ni menu aku sebelum ni..like this jeruk..mano nak cari kat sini weh..bab makan aku sempoi..ade ulam2 pn dh wat aq nek selera
jeruk maman..lik dari kampung cuti yg lalu..mak aku tapaukan jeruk ni sebalang..3 kali makan dah habis pun..sedap weh,ditambah cili and bawang..perhh..mau berkali2 tambah nasi..nak mintak watkan lagi le..
nak tau pasal camner nk wt jeruk maman ni leh tengok link tu ya :)
ikan kedera masin..aku beli lebih utk wat stok ramadhan nanti...elok gak makan time sahur, bg selera sikit..tapi la dah nak bis pun stok tu..bape ekor je tinggal..haiya

malam ni cadang nak wat ikan patin masak tempoyak..huaa..kene check resipi ni..eheeeeeeee..i kurang pandai memasak..selalu je lupe walaupun dah penah wat..susah benor nak masuk kepala otak..nak kene rujuk jugak!

3 comments:

Axie04 said...

jeruk mamam tu my opah fav, tapi aku x lak reti nak makan

Faztee Danisha said...

@Axie04 wei rugi xmkn..aq dpt bnde tu ngn nsi pn dh ok..marvellous la

bunga said...

best2..