Monday, July 04, 2011

# Jalan..Jalan

4-apa yang ada di Hatyai

hello..jom saya nak sambung cerita lagi tentang percutian di Hatyai baru2 ni..hari ni kire last entri la..malas lak nak tulis..

ok ari tu sy dah post beberapa entri kt sane..leh check ye kt link bwh ni :)

Hatyai Station..sape yg nak nek keretapi dr Malaysia sampai sini, leh le..kat sini mudah utk dapat public transport sepeti tuk tuk..lokasi dia ditengah2 bandar..so easy..
 waktu petang..jalan2 kat pantai Songkhla..ini adalah Samila Beach..menarik pemandangannya..tak jauh dari area pantai ni juga terdapat universiti2 seperti Thaksin Universiti dll yg sukar nak aku sebut namenye..heheh
 Coca-Cola trademark?hasil dr susunan botol coca cola..ya..di sini glamer gamaknye Coca Cola ni..my sis sempat beli setin coke ni utk husband dia..dorang suke wt collection coke dr pelbagai negara..my adik lelaki juga mempunyai minat yg sama..terbaru dia ade ke Hong Kong..so dapat lagi tambah koleksi
 Kat sini..istimewanya,pembonceng motor tak yah pakai helmet pun..selamba je dorang nek motor kt bandar..dah tu ade jugak yg bonceng sampai 3-4 orang..huh bebas lol..kalu kt Malaysia mau kene saman..
Yeaaha..merasa gak nek Tuk Tuk..the famous public transport here..everywhere u can see it!haha..tambang nye around 20baht=rm2.00..satu tut2 ni leh bawa penumpang dalam 8 orang..family aku leh sumbat 1 tut2 ni tau.. 

sudah penat berjalan..ok peh ni kite gi Floating Market lak utk last night di sini..sambung..

5 comments:

muCux said...

pict last skali 2 manja nye. . .
hihihihi

Faztee Danisha said...

@muCux i memang manje2 kucing..meoww..hahhahah

cik pip said...

wah...teringin nk g sne..
dtg gegar sini..

Blogberry Emry said...

singgah2..

Addin said...

wahh best nya jalan jalan ;)


nak pergi juga ! ngee ~