Wednesday, February 08, 2012

# Putrajaya

Taman Saujana Hijau..

Petang semalam aku berkesempatan menghabiskan masa cuti yang ada dengan beriadah di Taman Saujana Hijau,Presint 11,Putrajaya.Sebelum ni kitorang selalu gi joging kat PICC, Botani atau Shangri-La Hotel..tu le antara port nak ridah ngan anak-anak.Kali ni tukar arah lak gi naik bukit hijau ni ..
ade 3 bukit..ikut sign ni dia tulis bustan..maksudnye cabang kot..ade bustan eropah,bustan oriental dan bustan inggeris.

terdapat juga wakaf atau pondok kat sini unutk bersitirehat..cantik tak..ala-ala inggeris kan
wakaf ala-ala oriental ke..eropah ni?berehat sambil melihat pemandangan sekitar
peta menunjukkan arah laluan sekitar taman ini..best woo..pusing semua track
cantik tak..sejuk je mata memandang persekitaran taman ni..sesuai le dengan namanya saujana hijau kan..memang rehat le mata aku ni tengok bende-bende hijau..sambil hirup udara segar..
 trek joging..puas weh joging pusing bukit tu..leh gak mendaki tangga yang ade..naik puncak bukit..
 pemandangan yang dipenuhi oleh pokok ru..anak aku panggil pokok snow..
 anak-anak aku excited nak lari..tambah si eisya,mula-mula memang kemain larinye..last2 nak dokong lak..danish steady lagi..leh lari2 dan jalan-jalan..seround sejam lebih gak le memusing
rehat jap amik udara..penat dah pusing..tengok background..ala-ala dok kat fraser hill..hehheh..siyes time ni terasa dingin je udaranya..sebab dok atas bukit kan

7 comments:

Sue_Echan said...

huih.. memang lawa tempat ni. dah pena p sane kak.. view mmg cantik..

muCux said...

wahh bestnyaaaaa. . .
x pernah g lagi nie

Qaseh Ziera said...

cantiknya....hijau....

lovely said...

cantikla tempat ni..

Zana Adieyza said...

zana x pernah sampai situ lagi... nak try pergi sana jugak la.. dating di waktu petang.. hihihi

Juney Jonet said...

ada kemudahan tempat solat x kt taman saujana hijau ni??

nur danisha said...

rsnye xde..cume nampak ada wakaf