Friday, January 06, 2012

# Makanan

Umai D'Lake Cafe

Tengahari semalam husband mesej ajak makan..tapi cam biasa aku yang kene pikior kat mane nak  akan..disebabkan malas nak keluar jauh aku pilih Umai depan ofis ni je..Bagi yang tak tau Umai ni kat mane..kalu lalu jambatan Penang ni (ala2) akan nampak semacam satu menara ala2 roket tak nak terbang..ha tu la menara monumen alaf baru..tepi tasik..dekat gak ngan masjid Tuanku Mizan@masjid besi..kat situ lah bertapanya cafe ni..parking ok je..view memang tenang le coz ngadap tasik kan..makan pun ok dan harga berpatutan.
buku menu..macam-macam ada..ikut tekak dan poket je
di tengahari buta laki aku pilih mee goreng mamak je..gambar agak kabur..tapi nampak cam sedap je walaupun aku tak try rasa..
aku lak pilih kueyteow kungfu..tak dele sampai berkung fu pun makan bende ni..meriah ngan kuah
disebabkan cam dah lame tak pekene tembikai and teringin lak..so aku pilih air tembikai and my husband carrot susu..ade ke dia suh aku minum air carrot susu..aku tak minat bende yang terang2 bersusu..katenye untuk mata..aku cakap aku leh makan baby carrot mentah2 gitu je dari minum air tu..;p


Malamnya kami gi makan kat sini lagi bersama anak-anak dan adik husband aku pulak..malas nak gi jauh dan lapar...disebabkan selepas makan mau pergi pasar borong..so sini jele tempatnya untuk tong perut ni..kitorang tak cerewet sangat bab makan mane..asal boleh je
pilihan saya..kueyteow tomyam..kueyteow lagi..aku tak berapa sangt nak makan nasi kalu makan kat luar..suke yang panas2 gini,berkuah..
husband aku amik nasi putih,telur dadar and tomyam campur..adik ipar lak amik char kueytow (aku tak snap pix dia)..tapi nampak best je..rasa tak tau le..aku ade gak oder lempeng tapi akhiranya terpaksa cancel sebab lamabat sangat sampai..makanna dah habis pun kitorang mencekik tapi si lempeng tak muncul..bila kau tanya katenye lum wat..so cancel je le..rasa cam nak bagi lempang je,tak dapat lempeng!

 Masjid besi edisi siang dan malam..dokek ja ha..jalan kaki pun boley kot nak solat..tunggu sebentar solat lah dulu..


gambar sekitar cafe

1 comment:

Mama Likha said...

aduuii feveret kite kuew teow kungfu tu.... nampak sedapppp :)