Monday, January 09, 2012

# Jalan..Jalan

Langkawi-Galeria Perdana

GALERI INI MENEMPATKAN BARANGAN KOLEKSI PERIBADI YAKNI HADIAH-HADIAH/CENDERAMATA YANG DITERIMA OLEH TUN DR MAHATHIR
 My husband dengan bangganya bergambar kenangan bersama antara frame khat yang ada..hok ni katenye dia yang wat masa bertugas sebagai Executive Marketing ngan sebuah sykt coper craft time bujang dulu2....memang wat bende2 gini le..actually aku tak percaya gak ape yang dia cakap..tapi bile tengok style frame and tulisan jawi tu..betul le,same je paternnye cam yang ade kat rumah aku and mentua..ehheh
ni bukan boye betul ye..replika buaya daripada kayu ni dihadiahkan kepada TDM daripada Perdana Menteri Papua New Guinea pada 2.4.1996 
Danish khusuk melihat kereta kesayangannya..F1 Petronas..cari ilham untuk reka kereta lumba sendiri
Ini adalah salah satu lukisan yang  ada dalam galeri TDM ni..lukisan ni  istimewanya diperbuat daripada kain sutera..dihadiahkan oleh Presiden Maruberi Corp.Japan, En Tomio Tatsuno

Actually galeri ini ade 2 tingkat dan 2 blok berlainan..puas gak le nak jenjalan dalam tu...harga tiket adalah dalam RM5..kamera kena caj ye RM2..berikut adalah lain-lain barangan yang ade dan sempat di publish..banyak sangat bendenye..kang penuh lak entri dengan gambar je













2 comments:

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

tiap kali ke langkawi, asben mesti nak kesini..dia suka sgt..lnda layankan jek larr

Faztee Danisha said...

@Belinda Adzmi Ibu Ilhamnyactually cam tak best je masuk sini..hahha..boring lak tengok bende pameran ni..tapi disebabkan tak mo ketinggalan melwt ape yg ade..masuk gak le..peh ni takde lg nak masuk ctu