Tuesday, January 03, 2012

# Jalan..Jalan

Langkawi-Rumah Peranginan Persekutuan @Holiday Villa?

Bulan 10 yang lalu aku sesaje try apply rumah peranginan ni kat web BPH ..Alhamdulillah,apply hari ni soknye aku dah dapat keputusan dan permohonan aku tu diluluskan..sebab kadar sewanye yang murah tu and aku ni kaitangan kerajaan so berbaloi le mintak ngan BPH ni kan..actually time apply tu banyk gak room yang dah full..so dapt le date 25-27 tu..ok je..asalkan dapat
daftar masuk di kaunter Holiday Villa..dah kul 3 lebih time ni..bilik pun dah ready ..aku amik bilik standard 2 unit untuk  2 malam..bayaran sebanyak RM55/bilik..so utk 2 bilik dan 2 malam semuanya RM220..actually masa sampai agak confiuse yang mane satu rumah peranginan gomen?federal villa?holiday villa?then si receptionist tu bgtau dah upgrade ke holiday villa..aku pun ha yela jele..malas ank banyak fikir..tak kisah le janji aku nak kunci and masuk rehat..


bebudak suke bile dah masuk bilik..ruang tamu..

Danish dah penat..nak sleep dulu..dengan tenang dan nyaman
bilik..memuakan..selesa la..tambah lak bilik belakang tu ngadap pantai..sesambil cuci mata tengok mat2/minah salleh bersidai...cam dok oversea je


view dari belakang bilik..petang2 leh bersiar gi pantai kat belakang ni je..malam2 pun leh lepak2
kolam renang..bebudak mesti suke..tapi sentiasa je full..maklum le cuti krismas..penuh ngan pelancong luar je..takde chance nak berendam-gambar pinjam-

alamat:

Pantai Tengah,
Mukim Kedawang,
07000 Pulau Langkawi


ok peh ni kite gi jenjalan kat pantai pulak ye

8 comments:

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

hotel yg kita amik tu sbnrnya mmg holiday villa punya.. tp dia mmg wat offer utk gomen, semua staff boleh menyewa dgn harga kita...

itu lah jwpn yg linda dpt dari BPH dulu masa nyewa hotel nih..anyway mmg cantik kan..berbaloi sgt2 gi sana..

akulerzy said...

syok habis....aku p masa honeymoon....pas kduri trs cabut naik komuter p sana....

lovely said...

mmg seronok sngt menginap kat hotel tu.sbb dekat dgn pantai. pemandangan yg sangat indah.

storyfromme said...

eh,mase g langkawi bln 12 hari tu fad duduk holiday villa gak.best!

Jully said...

salam... hai... saye jully... just nak tanye, dalam bilik rm55 tue, ade berape katil ye? n ape beza bilik standard rm55 n bilik deluxe rm77??

Faztee Danisha said...

@JullyBILIK YG sy amik tu ade bouble katil..leh dok empat org ats tu..hehhe..if ade ttamu lagi masih ade ruang utk tdo d bwh..2-3 org..deluxe not sure tp rs deluxe tu ikut gred kot

Mohd Aizad said...

Salam. Nak tanya. Kalau untuk 3 dewasa muat ke untuk bili standard tu? maksud sy, ada 2 katil single atau 1 katil queen ke 1 bilik?

Nur Danisha said...

@Mohd Aizad muat je..1 katil tu leh dok 3 orang..katil tu combine dh jd cm queen ja..sy mik 2 bilik..1 blik utk sy suami n ank2 org,1 blik lg mak ayh mtua and 3 org adik dok skali.leh je tdo bwh,ade kusyen..lapik ngan slimut tebal.so far 3 orang ok je.sv bjet.dok je skali