Thursday, December 16, 2010

# Corat Coret

Surat Cinta Si Trafik

Dah setahun lebih rupenye aq dapat surat 'cinta' dr Mr.Trafik ni..bulan 4 tahun 2009 lagi doww....tu pun tau melalui check kt 'tenet'..ala laman rileks and myeg tu ha..xsangka glamer n power gak motor aq tu..sampai kene speed trap..bukn aq yg bwk ek..my husband la..ms tu aq dok dlm pantang...baru pas seminggu b'salin..laki aq ms tu dok ulang alik jenguk aku le..tu yg kdg bw kereta and kdg bw motor..tp tu le nasib tak baik n memang xde kesedran ke pe..kan dah kene...speed limit..bw laju lg..kan dh kene..RM300 lak tu...aduhai B'kuatkuasa 1hb Disember baru ni pihak PDRM dah bgai diskaun kt sume pesalah trafik utk settlekn saman...30%-50%.. Diberitakan diskaun ni untuk tempoh 2 minggu je..so kire last ptg smlm dah abis la...ni le yg kua time aq dok sibuk2 nk check lik saman tu..baru kalut nak g bayar...Hari ni my hubby gi le try nasib nak settle saman tu..gi IPD Putrajay ni..oh syukran..syukran..masih de lagi diskaun tu...dilanjutkan..tp xtau le sampai bile..so, dapat le kurang drpd RM300 kpd RM150 ja..okla tu kan dr byr banyak2..wat perabih duit ja..bnyk g leh beli tu...humang aihhhh...melayang sudah... Apepun time kasih Mr.Trafik coz bagi diskaun tu..sape yang ade saman tu better gi clear cepat..kang xpasal2 kene blacklist..xleh nk renew rd tx..ngeeeeee...

2 comments:

muCux said...

aku br cek smlm
sib baek xdew saman lg wat mase nie. .
huhuhu
bayo jgn x bayo. .

Faztee Danisha said...

heheh..biase arr..laki aku le ni punye pasal..nasib bek dia dh byr..n sib bek gk de diskaun tu if..x...sia2 suda