Thursday, December 09, 2010

# Corat Coret

Bila Aku Bukak Facebook...

Skang ni tsunami Fb dah melanda negara kita..sume org dah pakat2 ada akaun FB..b4 ni kt ofis aq FB ni xde mslh nk surf..but now suda blocked ma..hmm..ramai le yg cm cacing kepanasan..FB ni just leh nengok time lunch hour je..limit kul 1pm-2pm ja..tu pun klu xgi lunch la...klu xmo ktinggaln story or update..pe lagi gune berukbeng la...n 4 me just top up bile rs de pnting nk kne tgok..like msg from pengasuh ank2 aq..rjin dia antr kt FB..and berkebun (farmville)...sian kebun aku tu kan xbjaga..Xpela..nk block..block la..suke ht kau la..aku pn dh xbrape excited sngt dh pun ngan FB ni..mule2 dulu je..makin lama bosan lak..dah xtau nak wat mende da..

So,ape yang aq buat bile buke FB ni skang ..
  • mesti le login dulu kan..heheh..make sure aq xlupe id n pwd..mklum t'skip bbpe lame..kot lupe
  • chk sign merah tu..ala notis ke..friend add ke..msg ke..tu pun klu de ler
  • tgk recent status/update ke...kdg mls nk bc..just scroll down tengok thn skip je..if de yg plu komen aq komen le
  • xde yg mnarik?pe lagi g berkebun la...bukk Farmville..kutip adiah..kutip hasil..tp level lmbt jugk nk nek..kne rjin cucuk tnm n tlg org la..br cpt ckit XP tu up..mmndgkn aq jrg bukk FB da..so xdele nk tnm sngt..just if aq top up utk sminggu beruk aq tu..adele aq kjakan tanah yg 10 ekar tu..huhu..kayo aq...ni le kbun aq yg xsbarape nk gah cm org len...xpe skit2..lame2 jd bukit
Ha tu je le kije nye..aq lbih suke men game la...kdg ade gk aq update status...msuk entry tbaru blog aq ke..peh ni aku nk cleanup FB aq..nk privacy or remove info n gmbr yg xplu..utk keselamatan jugk..wall pun aq nk cleanup...klu leh cm Fb aq tu br lahir lg..bersih...heheh

No comments: