Friday, September 17, 2010

# Corat Coret

Syawal di kampung

Tahun ni giliran aku beraya kat rumah husband di Kg.Changkat Perah, Batu Kurau, Taiping. Kitorang balik ari rabu malam..masa tu keadaan di highway PLUS masih lancar lagi...cume ms dah nak hampir Ipoh kenderaan mule jem sikit tp t'kawal..Alhamdulillah akhirnya sampai jugak ke kampung.. Macam biasa membakar lemang merupakan aktiviti wajib yang dilakukan di kampung husband aku..aku sebenarnya tak pandai pun bab2 ni..hehhe..makan sj tahu..mak and pak mertua kau memang terer wat lemang..tu dorg le yg prepare..anak sulungnye tu tolong bakor jer..
Pada hari raya pertama..salam bersalam menjadi adat di pagi raya..memohon kemaafan sesama insan..dah beraya bersama keluarga tiba lah masa ziarah menziarahi antara satu sama lain..Kesempatan beraya digunakan sepenuhnye..xdele raya sakan pun..just berkunjung ke rumah saudara mara terdekat sahaja..
Hari Ahad (raya ke-3) kitorang dah balik..lum lik KL..tapi singgah ke rumah my parents di Trolak..masa ni memang jem giler..dkt 2 jam sangkut kt area taiping lg..dr tol bukit merh-bkt gntg..yang tak bestnye..ade jugak pemandu yg degil,suke ikut lorong kecemasan..aku sempat gak amik gambar (sori xdapat nak upload gambor)..ade gk saja je aku acah2 camera kt kete belakang yang nak masuk lorong emergency tp x jadi..may b dia takut kot sebab nampak aku flash camera kat dia..hahah..macam2 la kernah pemandu ni..Last kitorang keluar tol kuale kangsor..ikut jln lame..nsib le agk smooth ckit pergerakannya...then kitorang berhenti rehat kat Ipoh..beraya di rumah saudara husbandku..dh tengah malam pun..setelah berehat and makan2 perjalnn diteruskan hingga ke Sungkai..walaupun masih banyak kenderaan tetapi syukur le tak jem lagi..klu dak mau sok pg sampai kot..hehehe
Hari berikutnya (Isnin) kitorang meneruskan lagi edisi beraya di Sabak Bernam dan Sungai Besar,Selangor..dan seterusnya pulang ke Putrajaya. esoknye dah mula kerja..aduhhh sungguh malas masa tu..still in mood raya..staff lain masaih ramai yang bercuti..memang sunyi le ofis ni...
Anyway, masih belum terlambat untuk aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada semua kengkawan dan sesape je yang mnejenguk blog ini..MAAF ZAHIR & BATIN jika ade kekurangan dan kesilapan yang disengajakan mahupun tidak sengaja..Raya sebulan kan..jemputle datang ke rumah ye kwn2..

No comments: