Thursday, October 14, 2010

# Jalan..Jalan

Jalan-Jalan@Proton City

Proton City, terletak kat Tg.Malim utara negeri Perak.Kat sini tentunya sinonim ngan kilang kereta nasional kita PROTON la...

Memandangkan aku tak pernah lagi jenguk PROTON CITY nie,maka aku yg ketika itu sedang bercuti di kampung ni pun pergi la amik kesempatan gi jalan2 kt PC ni sambil-sambil gi umah abang aku kt TM ni..walaupun dah bertahun bandar ni wujud tu le first time aku mai..hahah..aci tak?yele mana sempat nak jalan-jalan sangat pun..

OO..begini rupanya PROTON CITY ni..baru ku tahu...dari segi panorama tu memang cantik le jugak coz ade bukit bukau (banjaran?)..yang kehijauan disekitarnya..ade tasik (yg namapak cam ade sedikt tercemar je)..ade sungai..wow..tp tak dalam but tenang....kat sini juga ade perumahan...cantik jugk..ade KILANG PROTON.....ade kete PROTON banyak2...of course la kan..ehehhe..Dah le malas nak citer panjang..tengok gambor je la ye!









No comments: