Wednesday, September 05, 2012

# ofis

Baru nak belajar

Hari ni bos dah ada.Tapi aku masih takde mende nak wat.So,dengan selamba aku tanya bos2 apa perlu aku buat dan baca.

Baru le sorang bos ni bagi aku apa2 maklumat berkaitan untuk aku studi dulu.Memula pening gak.Yele melibatkan hal pengurusan kewangan,bermakna lepas ni aku kena amik tau la segala pekeliling berkaitan kewangan,aset,stor,terimaan,kawalan bagai.Benda yang aku susah nak baca tiap kali nak exam..time exam je le baru nak ngadap..kalu tak haram aku nak sentuh bab ni.hhahah.

Belum bis baca aku dah ngantuk dan pening..teruskan jugak mengadap..Garis Panduan Pengauditan Pengurusan Kewangan.Apa itu kawalan dan terimaan pun aku tak tau!!hancus..Ni kalau aku dapat fahamkan dan  boleh masuk otak,confirm aku mik exam KPSL atau PTK..leh jawab bab Arahan Perbendaharaan..bab ni yang selalu fail!

Berangan dan dalam mas yang sama berusaha jugak untuk mencapai impian.Kalu kita tak ubah diri sendiri camno nak maju ye dak.Mula sikit2 dari bawah,lama2 ada la kemajuan.Kata semangat untuk diri sendiri.Yakin boleh!!