Thursday, June 28, 2012

# Makanan

Biskut Kepala Lutut

Dikala hujan,dingin..kelaparan menusuk usus perut..kerharuman aroma kopi menawan kalbu..
Ceh..bermadah!Weh seriously time ujan o sejuk maupun kebuluran bila korang dapat bende ni celop ngan kopi ke..perhh..nikmat terasa..makan 2 ketul pun dah terasa kenyang..Inilah dia si kepala lutut!pernah dengar tak..Aku kenal biskut ni masa dalam pantang..rutin sarapan or hi-tea aku..hhuuhuu
Pernah tengok biskut ni dan rasa?biskut keras ni orang kampung aku panggil Biskut Kepala Lutut....Ade yang panggil kepala kera la,biskut balak,biskut bantal..iukt suke le nak panggil ape..sebab aku pun tak berapa tau namanya,cam biase tau makan je..Kadang tertanya gak ape nama sebenar2nya biskut ni.Ni aku import dari kampung husband aku kat Batu Kurau..hahah..eksport sokmo deh!sini murah sikit..kat sini and kampung mak aku rege dia dalam RM4 gitu sebungkus.Tapi oklah kalau nak jugakkan..Sarapan pagi makan biskut ni je cukup..
Bila diperhatikan pada bungkusan biskut ni tak de lak tulis namanya..just biskut bermutu nama syarikat harga bagai je..haiyo..so bile dok makan tu aku telek bentuknye..oklah tu aku panggil gak le biskut ni nama kepala lutut..sebab ujungnye yang keras tu cam lutut kot..hehehe..

Cubelah pasti air kopi korang sekejap je abis dek serapan biskut ni..bertambah 2-3 kali air tu..tapi kenyang tau!

5 comments:

Anisa Hang Tuah said...

tap biskut ni sedap dicicah dgn air milo

memang bermutu

hewhew

Nur Danisha said...

@Anisa Hang Tuah yup milo pun best..dlm pntg slalu celup ngn milo je..kopi tu kdg2

Qaseh Ziera said...

dah lama aku tak jumpa biskut nie....teringat pula zaman kanak2...

Nur Danisha said...

@Qaseh Ziera zmn dulu biskut ni le org ngadap..skg jrg dah..

muCux said...

biskut lutut cicah kopi o panas mmg terbaik perrrhhhhh