Monday, June 11, 2012

# Jalan..Jalan

KIDZANIA KL..Sampai jugak..Get Ready For A Better World!


Semalam 10 Jun aku dan husband plan bawak anak-anak pergi KIDZANIA..ikutkan tiket kitorang tu masih valid hingga Oktober..disebabkan aku tengok tiket tu cam nak pudar and takut lunyai akhirnya..so amik keputusan pegi jele semalam..untuk pengetahuan KIDZANIA ni terletak di Mutiara Damansara,PJ yakni berhampiran The Curve dan IKEA..tak sukar mencari!
First time masuk sini..sampai je terus ke kaunter untuk check tiket dan tambah tiket untuk anak aku si eisya serta anak buah..kene le tambah RM35 (eisya) dan untuk kids 4 tahun ke atas RM55..Ni gambar kaunter tiket tu..AirAsia lol!
 Dah dapat tiket kitorang dipakaikan 'jam ben 10' ni..heheh..ok ni gelang/tag yang kite kene pakai sepanjang berada dalam pusat training ni..bende ni le nanti dorang akan scan setiap kali anak-anak ko masuk mane2 tempat belajar..Selepas pakai bende ni kene gi 'imgresen' dulu untuk scan dan check tiket..dah ok baru le leh jelajah mane2 je..
 masa daftar tiket kite diberi buku panduan ni..ade peta tunjuk arah..senang untuk korang tengok tempat mane yang sesuai untuk diterokai..kite juga dapat cek bernilai 50..so first step masuk bebudak kene gi cashkan cek tu nanti kat CIMB


Ok,semasa gi KZ ni adalah digalakkan untuk bebudak memakai baju tangan panjang sebab kat dalam tu agak sejuk..kalau pkai baju t-shirt pendek pakai sweater jele..tapi kalau badan jenis kebal..tak yah le..ikut suke nak pakai pe..ater yang besar ni pun kesejukkan jugak,bebudak tak tahule..Dan juga sebolehnya anak2 berkasut..jangan le berselipar sandal je..senang dorang nak beraktiviti dan lari2 ke..itu pesanan penaja la masa aku contact KZ ni before pegi..Kindly contact 1300 88 KIDZ (5439) for more details lah.

Oklah nanti aku citer lak ape je yang bebudak ni main..nak citer kat sini kang banyak lak kekdahnye!

2 comments:

wanie-ladybird said...

x pegi lagi laaaa...tiket pun dh slamat (ilang ntah kemana)

Nur Danisha said...

@wanie-ladybird lor awt xpi lg..rugi lor tket hilang..xpe beli lain la..bg ank2 pegi..ank2 k.wani pn dh besr ok je biar dorang bebas dlm tu main sume xtvt