Monday, July 02, 2012

# Jalan..Jalan

Cameron ..Pergi Senang, Balik Jenuh

Ni persinggahan singkat ketika on the way balik dari kampung kat Taiping  baru ni..plan memang nak release tention,so kitorang jengah ke Cameron Highland..kua tol Jelapang je dari Taiping..nak dekat lagi kua la tol Simpang Pulai..dari Simpang Pulai naik ke atas CH ni tak le lame mane coz jalan dia elok dan lebar..so cepat je sampai berbanding ikut Tapah yang bengkang bengkok dan sempit
Ni otw ke CH..Tengok dah sampai Pahang..kejap je erk
Singgah jap kat sini sebab nak gi toilet..dah nak terkucil lol..tapi sempat cuci mata tengok barang kat sini..murah kott..memang geram tengok barangan berasaskan strawbery..aku gi intai sini ngan anak dara ku si Eisya..memang excited le nak dara ni tengok barangan aksesori pink and ade strawbery..tapi aku takdele nak ikutkan kehendak dia sangat..just tengok2 je dulu...nak shopping better kat pasar yang tepi jalan tu..lelong
Naik CH ni better gune 'pick up' ke or 4wd..baru best..
Ni masa otw balik..kitorang ikut jalan turun ke Tapah coz niat nak singgah rumah mak pak aku kat Sungkai,that why ikut jalan ke Tapah balik tu..sape yang pernah lalu jalan sini mesti tau keadaan jalannya camner kan..amat bahaya untuk bawa laju atau memotong coz jalan bengkang bengkok dan sempit sikit..kebetulan time tu hujan...arhh..lagi tensen ade pokok tumbang...memang jem la
Keje2 pengalihan batang pokok...kitorang terperangkap kat sini dekat sejam kot..dah le tengah utan hujan time ni dah redha sikit...tapi suasana dah gelap coz dah lewat petang..susah hati gak watnye pokok tu tak leh alih lagi..mau ke maghrib dok kat situ..tepi2 jalan sumenye cerun bukit dan pokok2 je..hayaa..
Dah clear sikit,baru boleh lalu..Alhamdulillah..so moral of the story elakkan la berjalan time ujan kat kawasan gini..bahaya gak kalau pokok tumbang ke..tanah runtuh ke..naye je terperangkap..kalau rajin dan nak balik gak ikut le jalan simpang pulai tu..

1 comment:

mama pipie said...

alamak, bestnyer.. ni yg terasa cam nak pegi cameron lagi ni