Thursday, July 26, 2012

# Makanan

Menu Apa?

Tengok banyak blog yang update ape yang dorang sediakan ketika berbuka.Aku pun masak gak tapi tak sempat nak snap pic.Hmm..agak 'menggoncang' perut ku ni bila melihat makanan.Now mula terfikir apa pula menu untuk berbuka nanti?idea..idea..idea...Masak jimat sikit..gi bazar maunye kopak weh.
gambar hiasan:google
Semalam masak kangkung goreng belacan,ayam masak merah,ayam goreng,sambal belacan,ulam dan sardin.Airnya sirap cincau.Hari ni tak pasti lagi ape benda yang nak dimasak.Ayam lagikah?Or udang?sotong?ikan?Lauk kene masak lebih,sahur kang leh panas kan,just masak sayur je n nasi je lagi time tu.

Perhhh..bab masak pun blur weh..cam ner nak masuk pertandingan ala Masterchef tu mahupun yang ala2 je.Jenuh nak memikior.

Maklumat dihujung jari..search je pelbagai resipi yang ada dan sesuai dengan stok lauk yang ada dalam peti.Puas hati.

3 comments:

Qaseh Ziera said...

aku pon dah blur...tak tahu nak masak ape..hik..hik..

Nur Danisha said...

masih xde ide lol..apa mau bikin

Chenta Eyfa Latieyfa said...

wah sedap nyewwww nmpak