The ZON Regency Hotel,Johor Bahru

2:04 pm

Tarikh:7-10 Mei 2013
Lokasi: The Zon Regency Hotel, Johor Bahru
google

Merupakan sebuah hotel yang terletak dalam zon perniagaan bebas cukai di Stulang Laut. Kedudukannya mengadap laut Selat Tebrau.Menginap di sini,rasanya amat senang kerana segala kemudahan ada tanpa perlu  keluar jauh.Kedudukannya di dalam ZON bebas cukai turut meliputi  Mall,restoran,pusat hiburan dan terminal feri.
Bilik aku..deluxe rooom.Harga biasa dalam RM2++..tapi baloi la.Aku dapat rate gomen la..sebab datang pun atas dasar tugasan,ade le surat bukti nak diskaun kan.
tengok tv channel Singapore
bilik mandi..ade tab boleh berendam la..siap ade tipon kot2 org kol ye dak..pick up je
Bende alah ni jarang aku tengok ade kat hotel lain..may be ada yang ada tapi aku tak tahu kan..Senang je control sume bende hanya dari tempat tido anda (katil).Nak on/off lampu,tv,air-cond,alarm,privacy..just tekan je
Insert card..sume hotel pun kene masuk card gini ye dak kecuali hotel bajet/biase2 la..kat sebelah dia ada lagi button utk lampu and privacy dari gangguan orang luar..tekan aja kalau nak.
lif..ade label nak ke mana kite..nak naik blik pn kne swap..
Pandangan dari lobi koridor bilik aku tingkat 12..kat bawah ade lounge dan cafe aras 5..Ni malam-malam sangat bising,ade nyanyian band..dok bilik pun leh dengar lagi..kurang ketenagannnya..
bilik-bilik
kalau bosan boleh pi turun bawah..window shopping..ade supermarket,pelbagai outelt,food court dll.
Borong coklat..terdapat banyak kedai jual coklat di sini..pilih mana berkenan..

Ini gambar time bekerja..pergi sini pun atas sebab tugasan..bukan makan hangin okey
Pintu masuk imigresen untuk ke Singapore..tak pegi pun just sanp pic masa nek kapal menyusuri selat tebrau

Itu je gambar dan cerita yang boleh aku kongsi.Agak malas sebab dah dekat sebulan tak update blog ni.Mood nak berblog pun dah tak semacam dulu..M tu tebal sangat!

You Might Also Like

0 omelan