Friday, November 09, 2012

# ofis

Pengalaman Mengaudit

Selamat pagi dan salam Jumaat

Dah berapa hari tak update blog...Agak sibuk dengan tugasan di ofis.Semalam langsung tak dapat ngadap blog.

Buat pertama kali semalam,pergi audit Pemeriksaan Mengejut kat APMM Stesen Udara Subang.Nasib dekat je dan balik hari.So takde masalah la nak gi.

Buat pertama kali jugak jadi auditor check hal kawalan pengurusan.Kalau sebelum ni kita je kene audit.La ni merasa la bagaimana mengaudit orang.Check Fail Meja,MPK,Waran Perjawatan,Carta Organisasi Jabatan,JPKA dan lain-lain.Mula agak blur jugak bende ape nak buat.Disebabkan takda pengalaman lagi wat benda ni,cam orang 'bodoh' pun ada..arhh biaralah lah jangan belagak pandai udah.Pengalaman dan pembelajaran pertama kali memang gitu.Nanti dah biasa okla kot.

Hmm..mungkin ini first and last kot aq wt audit sebelum cuti bersalin.Menghitung hari.Tahun depan masuk keje after cuti tak pasti le pe kan jadi.....

2 comments:

Penjejak Mimpi said...

Hmm... time mengaudit orang memang la best.. cari salah orang le katakan.. tapi bila time kita lak kena audit bila auditor tegur sket mula nak melenting.. kan.. kan.. kan...

sy pun Jumaat lepas buat audit aset kat Unit lain. Tapi rasanya tak le 'keras' sangat kot.. mana yang tak berapa betul tu tegur dan bagi jalan penyelesaian untuk dowang. bukan menghentam membabi buta.. kita bukan nak cari salah orang lain.. just nak improve mana yang kurang.. itu aje tujuan audit tu... :)

Nur Danisha said...

memang..tujuan pengauditan adalah utk penambahbaikan jtbn tsebut.lgpn tmpt yg sy audit ni baru diberi taraf PTj,so kne improve la kan..May be 2 tahun lg PTJ ni akan diauditan detail lagi,.