Thursday, March 28, 2013

# Makanan

Restoran Upin & Ipin,Bangi

Isnin lepas kitorang berjaya jugak menjejakkan kai ke Kedai Makan Upin & Ipin sempena celebrate bzday puteri aku si Nurdarwisyah yang ke-4 tahun.Kebetulan lak time tu dah gaji,leh le makan2 sikit kan.Untuk pengetahuan kedai ni merupakan salah satu francais Upin & Ipin keluaran Les’ Copaque Production.
alamat Restoran Upin & Ipin cawangan Bangi:
No 19-G, Jalan 6/7 Seksyen 6, 43650, Bandar Baru Bangi, Selangor
Air jus buah dalam botol ni ada 3 perisa seperti epal,laici dan blackcurrant.Harga RM3.Anak aku pilih purple tu. Kat kedai biasa pun dah ade jual air ni.
Sila tulis sendiri ye menu apa yang korang nak oder.Kertas ade disediakan di setiap meja makan.Boleh take time nak pilih makanan ape tanpa pelayan menunggu korang fikir.Then dah tulis baru panggil pelayan kat situ amik oder.
        Set nasi ayam upin & ipin ni RM8.90 percuma air,boleh pilih ikut buku menu. 
              Ini pilihan si Danish.untuk air free tu kitorang pilih lemon tea 
Yang ni set nasi opah+ayam masak lomak cili padi Rm10.90/set.Siap ade ulam,sambal belacan dan telur masin.air free kekdahnya.Lemon tea la.Lagi satu dalam mangkuk tu mee kari pilihan my husband.
Danish dan mak sedaranya sedang melantak nasi pilihan 
Set ayam goreng drumstick+nugget pilihan si bzday girl,Eisya.harganya RM3.80
bzday girl..makan tak abis..sibuk tengok tv citer Upin Ipin yang sedang ditayangkan..nugget je dipulun..
Ini kuey teow tom yam pilihan aku.Aku cam biasalh kalau pi kedai makan suke pilih yang ala thai..ahak
Antara menu lain:Set Nasi Opah dengan lauk pilihan keli Berlado,ikan kembong rangup,ikan kembong asam pedas,ayam lomak cili padi,kari ayam dan daging merah
Set ayam goreng drumstick upin ipin,drumstick madu dan drumstick berempah.
Juga pilihan Mee Mail..ada mee kari,asam laksa,mee udang dan kuey teow tom yam.
Menu pilihan lain Nasi Goreng Atok..nasi goreng belacan,nasi goreng cina,nasi goreng kampung dan nasi goreng tom yam
 Tayang cerita upin dan ipin.Bebudak hilang tumpuan time makan.Asyik ngadap tv
Bekas minuman,alat tulis dan lain-lain turut dijual
Barang bertemakan Upin dan Ipin di satu sudut untuk tatapan mahupun dibeli.siap sedia la dengan duit yang banyak ye masa datang.Kalau anak jenis fanatik tu,habisla..sumenye nak!

1 comment:

Hidayah said...

wahhh...
dayah dah banyak kali terlalu depan jalan besar tu nak ke pkns.. tapi tak trsinggah lagi..
:)