Monday, March 18, 2013

# Aktiviti Sana Sini # Orang Gomen

1 Million Woman Purple Walk @Putrajaya

Purple kau.Tapi ade gak yang berbaju merah dan kuning. Meriah..ni kat Putrajaya hampir 400 ribu katanya..memang sesak jugak arr 
pelancaran 
hamik ko yang dok dekat situ pakat ngelak takut kene percikan bunga api..heheh 
pancaragam dari pasukan beruniform..tenggelam sikit dek bunyi lagu/suara kat pentas 
antara umat yang ada..lelaki pun join kau! 

Semalam 17 Mac 2013,telah diadakan acara 1 Million Women Purple Walk yang mana ianya bergerak serentak seluruh Malaysia. Aku tak ketinggalan untuk turut serta dalam acara jalan-jalan ni.Bermula dari ofis aku,JPM kitorang berjalan ke dataran masjid Putra then terus berjalan lagi sehingga ke Istana Kehakiman (PoJ).Humang aih..cam nak terrrcabut kaki ni ha..yele dah lame pencen bab aktivit fizikal ni.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melancarkan majlis tersebut di Putrajaya manakala Menteri besar dan ketua menteri melakukan perkara yang sama di peringkat negeri masing-masing.Turut serta menyertai sambutan tersebut adalah Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin; Menteri-menteri Kabinet; Timbalan-timbalan Menteri dan pegawai-pegawai kanan kerajaan.

Tujuan utama acara tersebut adalah untuk menunjukkan perpaduan selain komitmen Kerajaan untuk memperkasakan wanita di Malaysia dan untuk meraikan kejayaan wanita dalam pelbagai sektor.Ni kire antara salah satu inisiatif kerajaan di bawah program National Blue Ocean Strategy (NBOS).

**bestnye kitorang kutip makanan je..bawak balik..hamik kau..tak baik bazirkan..

8 comments:

nea lopah said...

Suke purple! hehehe... rajin org JPM ber xtvt..tahniah yer

Hidayah said...

meriah...

:)

memula dayah ingat nak join jugak..

*ingat je la nak join kan..

kepala otak kata sedap lagi tarik selimut sambung tido lepas subuh tu..hehe..

Nur Danisha said...

@Hidayahni pi pun pasai ofis amik nama untuk wakil bhagian..yg mne x p outstation harusla join jalan2 kt sini...huhu..best tp skit kaki

Nur Danisha said...

@nea lopahhahha..rajin sngt..dah namanya saya yang menurut perintah..kenele usahakan pegi jugk

MissGigi Besi said...

join smalam.. tp jalan skejap je.. x sampai 1KM pon...

Nur Danisha said...

@MissGigi Besi oo..x aci..kitorg ni dh bpe km klu kire g blik JPM-POJ..huhu

misz sheyla said...

nak pergi..semangat g cari baju putih ngan hubby malam tu..tapi pepagi nak gerak g putrajaya motor lak x leh start..pasal ade orang curik part dlm motor tu,,,,cissss

lovely said...

aku kutip air mineral..
penuh beg.. hihiii..