1 Million Woman Purple Walk @Putrajaya

11:31 am

Purple kau.Tapi ade gak yang berbaju merah dan kuning. Meriah..ni kat Putrajaya hampir 400 ribu katanya..memang sesak jugak arr 
pelancaran 
hamik ko yang dok dekat situ pakat ngelak takut kene percikan bunga api..heheh 
pancaragam dari pasukan beruniform..tenggelam sikit dek bunyi lagu/suara kat pentas 
antara umat yang ada..lelaki pun join kau! 

Semalam 17 Mac 2013,telah diadakan acara 1 Million Women Purple Walk yang mana ianya bergerak serentak seluruh Malaysia. Aku tak ketinggalan untuk turut serta dalam acara jalan-jalan ni.Bermula dari ofis aku,JPM kitorang berjalan ke dataran masjid Putra then terus berjalan lagi sehingga ke Istana Kehakiman (PoJ).Humang aih..cam nak terrrcabut kaki ni ha..yele dah lame pencen bab aktivit fizikal ni.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melancarkan majlis tersebut di Putrajaya manakala Menteri besar dan ketua menteri melakukan perkara yang sama di peringkat negeri masing-masing.Turut serta menyertai sambutan tersebut adalah Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin; Menteri-menteri Kabinet; Timbalan-timbalan Menteri dan pegawai-pegawai kanan kerajaan.

Tujuan utama acara tersebut adalah untuk menunjukkan perpaduan selain komitmen Kerajaan untuk memperkasakan wanita di Malaysia dan untuk meraikan kejayaan wanita dalam pelbagai sektor.Ni kire antara salah satu inisiatif kerajaan di bawah program National Blue Ocean Strategy (NBOS).

**bestnye kitorang kutip makanan je..bawak balik..hamik kau..tak baik bazirkan..

You Might Also Like

8 omelan