Wednesday, January 09, 2013

# Perak Negeriku

Kopi Che'Nah..Kopi Terbaik Negeri Perak Chor!

Pernah dengar tak pasal kopi ni?Sape orang Perak yang pernah membesar bersama kopi ni sure tahu.Kilangnya terletak di Chenderong Balai Teluk Intan.

Bapak aku selalu beli kopi ni.Ada pek colour hijau dan kuning.Tapi aku tak tahu apa bezanya antara 2 tu.Aku tau minum je.suke bebenor le tu.

Aku ni bukan le penggemar kopi sangat pun dulu.Sejak mula bersalinkan anak pertama dan hidup didalam dunia pantang tu aku mula mengenali keenakan kopi.May be sebab dalam pantang air kopi dan milo je jadi santapan.Nak tak nak aku teguk gak..now dah boleh terima.

Petang-petang ni moh santap kopi cicah biskut lutut..kawkawwwww

5 comments:

Syakir Rahman said...

hehehe... rasanya kopi ni hanya org perak je yg taw.. abg ipar saya dr melaka, dia memang suka giler ngan kopi.. lepas die ras kopi che nah ni, terus dia x minum kopi laen dah.. aahahaha... hebat btol penangan kopi ni.... tpi kopi ni memang sedap pon. sbb pekat dan likat...

Liza said...

Terkenal sampai ke Perlis. Setiap kali blk kg, mesti nak beli stok ke KL. Sgt sedap!!

muCux said...

kopi cicah biskut lutut. .
nyammmm tukkkkk

ohcikgu said...

wahh..ada kopi jenis ni. selalu minum yang kapal api tu je.

RF D House said...

Boleh dptkan kopi che nah di KL.hubungi 0109336293.penghantaran seluruh Malaysia.