Monday, June 28, 2010

# Putrajaya

Beriadah Di Hujung Minggu

Pagi Ahad baru ni kami sekaluarga bersiar-siar menikmati bayu laut kat Pantai Kelanang, Banting...masa sampai kat sane air surut lagi..ade masa tertentu air pasang ni..so just melihat panorama sekitar pantai sajalah..nak mandi better gi Bagan Lalang tak pun PD ja..hehhee..kalu dari Putrajaya ni xdelah jauh mane pun..lebih kurang 40 minit je leh sampai..Antara Pantai terdekat lain ialah Pantai Morib,Bagan Lalang dan PD(sekadar menyebut beberapa pantai) Petangnya..ke Putrajaya Shangri-La beriadah..main badminton and bola dengan anak-anak..time begini lah nak luangkan masa pun..aktiviti yang sihat untuk sekeluarga.. Menarik di Shangri La ni..kita boleh melihat Putrajaya dengan menggunakan teropong yang disediakan ..alah yang cam ala2 kat KL Tower tu..tapi kat sini ade 2 buah je..kedudukan Shangri La di atas bukit ni menampakkan lagi wajah Putrajaya yang cantik ni..heheh.. Kelihatan juga Plaza Mercu Tanda yang berbentuk ala2 Tengkolok ja ha..cantik tak..Putrajaya Landmark ialah mercu tanda pertama di Putrajaya di mana tapak pusat pentadbiran pusat ditubuhkan di sini di pada 1995. Ia terletak dalam Putra Perdana Park. Putrajaya Landmark melambangkan permulaan-permulaan Putrajaya with its time capsule structure. Reka bentuknya ialah satu gabungan satu tema berteknologi tinggi dan penggunaan kontemporari dan motif-motif tradisional. Ianya dikelilingi oleh landskap pokok-pokok dan pancaran-pancaran air. So, lepas ni boleh le bawa family beriadah atau bersukan. Selain menjaga kesihatan ianya dapat mengeratkan lagi hubungan sesama famili.Jangan lupa baca entri seterusnya ..Energy Tips..dan selamat beramal.

No comments: