Tuesday, June 01, 2010

# Corat Coret

Al Kisah Buaya Di Pantai PD & Melaka

Camnor nak g mandi manda kat laut neh...dah rasa safety tu takde..bulan Februari yang lalu berkesempatan la jugak ke PD...pantai Teluk Kemang. Meriah lagi dengan kehadiran ramai pengunjung. So far Alhamdulillah masa tu takda apa2 yang berlaku..nampak cool je lagi..Ape sebab ek tetiba ja buaya ni dah berminat kat air masin..Apekah disebabkan habitat buaya ni diceroboh oleh aktiviti pembangunan atau sebaliknya..Fenomena ini pastinya memberi kesan negatif dari segi pelancongan. Melaka pulak terlibat dengan SUKMA..ha siap wat doa selamat lagi tu Berikut beberapa cerita berkaitan dengan isu buaya: Penduduk bimbang reptilia muncul di pantai Teluk Gong, Pengkalan Balak http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Melaka_NegeriSembilan_Gemparbuaya/Article/index_html BUAYA berukuran 3.5 meter panjang muncul di kawasan pantai Teluk Gong, Pengkalan Balak. Crocs fear at Tanjung Tuan http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/2/16/nation/3275986&sec=nation Perhilitan nafi ada buaya di Port Dickson http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0118&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_15.htm MB: Bukan buaya, haiwan gigit pengunjung PD http://www.malaysiakini.com/news/122220

No comments: