Friday, December 09, 2011

# Makanan

Restoran Sekinchan Ikan Bakar, Teluk Danga Johor Bahru

Gambar google:Bertempat di area Dangan Bay bersebelahan Tune Hotel Johor Bahru
  Ikan korang kene order kat kuanter ikan..Semua ikan lebih kurang berharga RM 7- 9 100gram...ikut jenis yang korang pilihla..aku tak sure berpa kene semua oder tu coz my adik yang belanje..aku makan je :P
Menu utama ikan bakar dan ikan bakar..kitorang pilih pari sekor,besar gak le..dan bawal 2 ekor..gambor bawal xsnap pulak coz tak brape sedap :P

Kalau korang nak order sayur pun ada..ni diorang akan bakar gak.. 
side oder ulam-ulaman dan sambal belacan wajib la kan..selain tu sebagai tambahan menu,nasib baik le ade gak bende berkuah disediakan,utk bebudak kitorang amik sup ayam..harge rm5 semangkuk
 Bersama mak mentua ku..makan ramai2 ngan adik2 aku dan pasangan

Inilah orang yang belanja kitorang makan..adik aku yang stay kat JB..kitorang tumpang rumah dia masa g JB ari tu..tqvm ye bw jenjalan and belanje makan

**masa gi johor..aku rasa asyik makan je..almaklum le hati senang si husband dah lik..makn pun sedap2 lk tu..kalau berterusan gitu kan bagus..leh naik berat aku

6 comments:

Dalila Hamid said...

seronok kan mkan ramai2 begini......

Penjejak Mimpi said...

muke adik tu sejibik cam muke awak.. :)

Faztee Danisha said...

@Penjejak Mimpi hehhe..ater sedarah daging..sayan dan 3 org adik ppuan memang iras2 dan ktinggian pn lbih kurang sama..kdanag org konpius mane adik mane kakak

Sue_Echan said...

masih lagi teringin nak makan ikan bakar. ade sesape x sudi bwak saya.. huhu..

ya said...

wah bangganya muka ak n aefi masuk blog hang...hehhhe..nt dtg jb lg kita g spore plak...

ya said...

wah bangganya muka aku n aefi masuk blog hang..mmg le selera mkn btambah2, nk jumpa encik suami kan...hehhee..nt dtg jb lg kita g spore..:)