Monday, December 12, 2011

# Jalan..Jalan

Mulanya disini..Muzium TUDM,Sg.Besi

Sempena cuti sekolah,walaupun anak2 aku belum bersekolah,aura tu tetap ade,tambahan 2 orang adik husband aku ade sini..so plan la nak gi mane semalam..last aku pilih untuk ke muzium je..aku suke kalau bawa bebudak gi tempat yang berilmiah gini..ehhehe..Muzium ni terletak di Sg.Besi sebelah je ngan highway PLUS and Tol Smart..masuk free je..main masuk je..waktu lawatan sampai kul 5pm..
dikenali juga sebagai 'Airport Lama' adalah sebuah lapangan terbang yang terletak di Sungai BesiKuala Lumpur bersebelahan dengan Lebuh raya Utara Selatan dan Terowong Smart.Lapangan terbang ini merupakan lapangan terbang pertama di Malaysia.Kini, lapangan terbang ini tidak lagi digunakan sebagai lapangan terbang komersil dan sebahagian tanah airport ni akan diberi laluan untuk projek pembangunan "Greater KL" atau Bandar Malaysia.Pangkalan baru akan dipindahkan ke Sendayan-wikipedia
di tugu ni ade disenaraikan wira2 yang terkorban dalam nahas pesawat..
bahagian pemandu..perhh..banyak benor butangnye..cube gak duk kat sini..eksyen jd pilot..cam tak nampak je cermin depan..ahhhhakk..rendah sangat
eksyen lebey


boleh try masuk setiap pesawat
eh adik..alamak sayap 'kecederaan'..engineer eisya datang nak repair..jgn wt aksi stunt dah le ye dik..
melebihi had penumpang nierhhh
kami pegi round the world dulu ye..tata..
antara part enjin pesawat yang ditayangkan..humang aih..serabut dow..camne le dorang nim pandai sangat wat enjin2 ni..
pilot to be..sedia untu bergerak
dalam ni ade lagi beberapa pesawat ditayangkan..



 Kepada yang tak tahu nak bawak anak2 gi mane sempena cuti sekolah ni,elok gakle bawa dorang ke sini..leh tambahkan ilmu dan beri pendedahan kepada dorang tentang dunia tentera udara ni..mane tau nanti leh menambahkan minat kat dorang dengan dunia aeroangkasa kan..jadi pilot ke..engineer ke..

2 comments:

JunAina said...

dah berapa kali dok tengok je signboard tu, nanti boleh bawak anak2 pergi...

mesti dia org teruja tengok pesawt2 tu semua.

Faztee Danisha said...

@JunAina elok bnor le bw deme g saner..sy pn dh bpe kali lalu ctu..last pgi jugk