Thursday, May 05, 2011

# Corat Coret

Ikut suke je kat jalanraya ek

Dulu masa belajar mandu....kemain ikut peraturan..sume nye ok je..peh tu dah dapat pass and dapat lekat 'P'..ok lagi le steady..biase le newbie la konon..x lame dah..ha mule le tunjuk pro..sume nye dah out dari peraturan..otai le konon..jgn kn yg memang dh otai (konon lame dh drive)tapi ade gk yang newbie baru dpt lesen pun gitu gk kan..

Tu le..alkisah si pemandu mahupun penunggang motor di jalan raya ni..Kat sini aku list kan ape yang selalu aku nampak je le...
  • Belok jika tiada kenderaan~~~ni dah sah2 nampak ade kenderaan nak jugak masuk..belok..nak kate buta tapi leh je nampak..if tak xde le bawa kete/motor kan.. 
  • Jarak~~~suke berhenti and brek cam nak cium kereta depan tu mahupun belakang....ishh..kang remuk sape yang susah..dah tak pasal2
  • Lampu Isyarat~~~warna tu ade 3 je..merah-berhenti, kuning sedia untuk berhenti and hijau baru jalan..tapi rupenye banyak jugak yang blind colour gitu..especially time lampu kuning..sedia untuk pecut..merah lak memang sah2 kene stop tapi kadang takde kenderaan jalan gak le..tak jadi ape2 selamat la kan..dah jadi baru tahu...at least kene saman..sape yang susah?
  • Berhenti sebelum garisan ~~~sian kat pejalan kaki yang nak melintas..dok berhenti kat line zebra tu wat pa..bg le ruang kat orang lain sama..awat tak pi je stop kat tengah jalan tu..baru le kedepan kan..u'r first!
  • Lorong~~~kalu perlahan ikut kiri, kalu rasa nak laju ikut kanan..(ni yg 2 lorong) kalu jalan cam nak ronda2 makan angin..ikut lagi kiri..(ni yg 3 lorong  la)..ini ade gak yang cam siput(sian siput..sori) bawak ikut sesuka hati dia je..slow kat lorng yang tak sepatutnya..nyusahkan orang..
Ha..nampak tak?banyaknye kesilapan..ish..ade antaranya aku akui my husband pun wat gitu..tak semua la..ni kalu dia bace mau panas telinga...heheh..nasib le..aku memang tak suke gak..tapi orang laki ni susah sikit ditegur..yele dah rase cam pro le konon..cube nanti kite lak wat gitu..ape ye komen dorang...

4 comments:

kAmi dAn mEreKa said...

kite walau dah abes p, tapi mak suruh tampal p jugak, sebab kite masih tak elok lg memandu, huhuhu

Faztee Danisha said...

@kAmi dAn mEreKa elok dngor ckp mk ek..

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

cik da cbut ^^ heheh... adik je kdg pasang balik sbb die br dpt P ;)


Maafkan Cik Bunga yerkk... !___!)

Mintak diri dulu, isk²... :(

kakyong said...

tu la mcm2 kes pemanduan di Mesia ni...


n3 terbaru kakyong
My wordless Thursday (9)
Asmara 2 episod 9 – kembang mula mekar di hati ku
Percuma simple header