Monday, April 23, 2012

# Orang Gomen

Slip Gaji Baru SSM

Dah tengok ke sistem gaji..pasti ade yang dah terjah web ANM tu sejak Jumaat kan..bagi yang dah tengok pasti ade yang suke sebab dalam tu ade dinyatakan gaji pokok baru juga tunggakan selama 3 bulan tu..kaya sekejap la korang erk..

Tengok kat column gaji serta elaun tu,ha ade perubahan kan..kalau dulu yang dok kuarters akan ditulis ITP (tiada )dan Cola pulak separuh je then bantuan sewa rumah sekian2..Sekarang ni sume elaun dinyatakan full seperti Cola RM300,ITP RM180..nampak bagus je kan..tapi kat colum potongan tu la yang dok kuarters akan nampak potongan sebenar..kira potong siap kat situ..banyakla ptotongan erk

Dengarnya yang keje under Kementerian Kesihatan lum dapat tunggakan..slip dah keluar tapi tiada tunggakan..erk camne tu..Kementerian lain seperti Kem.Pendidikan dan Kem.Pertahanan camner lak erk?

Dapat gaji ni sila clearkan segala bil2 dan bayaran yang perlu yer..ade lebih wat la simpanan sikit..beringat!

No comments: