Saturday, November 26, 2011

BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

November 26, 2011 0 Comments
Ini nak share lagi tentnag cara curi kereta oleh penjenayah..aku pasti ade yang dah bace kan..so aku aku nak publish gak kat blog ni unutk tatapn aku dan sesape yang belum bace..Jenayah ada dimana2..sekadar peringatan buat kita terutama kaum hawa..
- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Zaman la mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat

Friday, November 25, 2011

Kau bagaikan udara

November 25, 2011 0 Comments
Mood aku sangat happy coz next week husband aku dah nak tamat latihan.Sekarang ni husband lebih banyak masa 'bergayut' kat phone ngan aku..Setiap hari pasti call..Sebelum ni masa agak padat dengan kelas pada waktu malam..

Sejak jumpe dia kat Muar hari tu,walaupun cume 40minit je jumpe tapi aku sangat puas hati..dapat gak lepas rindu anak2 termasuk aku gak le..ape yang aku perasan bila berjuauhan ni persaan cinta dan rindu pasti lebih mendalam..Kadang suke jugak bila berjauhan ni..bila asyik bergayut kat telefon ni,teringat zaman cinta2..camne perasaan korang after pakwe call..selalu berbunge je kan..suke je

Dalam dok 'gayut' tu ade yang wat aku positif dengan kata-kata dia..Ok,aku tahu dia kat sana dilatih salah satu tujuannya untuk diltaih menjadi seorang yang berdisiplin dan membentuk kecemerlangan diri..itulah yang aku harapkan..

Dia bagi kata semangat kat aku terutama bab kerja..dia ade tanya perkembangan kes aku kat ofis tu how..jwpn aku biasa..masih takde tindakan..katanya pdku
"Sayang banyakkan bersabar..wat kerja dengan ikhlas..apa yang penting Dia lebih tahu apa yang kita lakukan..biarlah apapun orang nak kata..pandai2 tupai melompat nanti jatuh jugak"..
ok,aku pegang kate tu..tq abg

Dan sangat terharu bila dia menghargai aku..
"terima kasih sayang sebab sudi melawat abang..tak sempat nak cakap hari tu"..
dalam hati aku, wah ini pun nak kene cakap ke..pada aku biasala..melawat je pon..ok aku hargai nya
"walaupun kat sini agak stress dengan latihan,tapi sayang dan anak2 la penguat semangat abang,tak fikir lain dah..lulus dan  tamat,balik kira ok dah"..

Bila orang yang kita sayang tiada depan mata,masa tu lah kita akan hargai setiap detik yang ada..Oleh itu hargai lah apa yang kita miliki..syukur dengan kurniaan yang diberikan olehNya..Aku akan berusaha untuk menjadi isteri dan ibu yang terbaik buat suami dan anak2..itulah harapan aku sekarang dan selamanya..mudah2an..Amin..
Kau bagaikan udara

Yang membantu aku
Untuk terus hidup di atas dunia
Tanpamu ku lemah
Pasti aku tak berdaya
Kerna kau maha karya cinta

Thursday, November 24, 2011

Tewas kepada Syria..cuba lagi

November 24, 2011 0 Comments
Semalam negara terpaksa akur kekalahan ke atas Syria 0-2 pada perlawanan pusingan ke-3 kumpulan C untuk kelayakan Olimpik 2012.

Melihatkan fizikal Syria  tinggi dan 'tough' serta lincah di padang, harapan tu memang kurang la.Tapi fizikal bukan ukuran kan,yang penting semangat.Walaupun skuad kita cuba beberapa kali untuk menjaringkan gol tapi gagal,sekurang2nya mereka berusaha.Mungkin juga faktor kepenatan selepas perlawanan dengan Garuda lalu juga menjadi faktor ditambah jadual perlawanan yang agak dekat..ruang nak rehat tu kurang la.

Tak mengapalah,.cuba lagi.Selepas ni,skuad negara akan bertemu Bahrain pada 27.11.2011.Insya'allah jika ditakdirkan rezeki untuk kita pasti ada.Doa dan semangat rakyat Malaysia mengiringi skuad negara.


Wednesday, November 23, 2011

mengaum lah HARIMAU

November 23, 2011 0 Comments


▓▓█░░░░░░░░▒█▓░░██░░░░░░██░░▓█▒░░░░░░░░█▓
▓▓█░░░▒▓░░█████░░░░░░░░░░░░█████░░▓▒░░░█▓
▓▓█▓░░██░░▒░░░░█▓██░▒▒░██▓█░░░░▒░░██░░▓█▓
▓▓▓█▒▓█░░░░░░░████░▓██▓░████░░░░░░░█▓▒█▓▓
▓▓▓▓██░▒██▒░██░░▒█▓░░░░▓█▒░░██░▒██▒░██▓▓▓
▓▓▓▓█░░░░░████░░░░██████░░░░████░░░░░█▓▓▓
▓▓▓▓█░▓▓░░██░░░░░░░░██▒░░░░░░░██░▒█▒░██▓▓
▓▓▓█▒░░░░█████░░░░░░██░░░░░░█████░░░░▒█▓▓
▓▓▓▓▓██░░██░▓▒█▒░░░░██░░░░▒█▒▓░▓█░░██▓▓▓▓
▓▓▓▓▓█░░░█░██░░░░░░████░░░░░░██░█░░░██▓▓▓
▓▓▓▓█▒░░░░░██▒██████████████▓██░░░░░▒█▓▓▓
▓▓▓██░░░▒░░█▓█▒░█░░░░░░░░█░▒█▓█░░▒░░░█▓▓▓
▓▓▓█▓░░█░░████░░█▒░░░░░░▓█░░████░░█░░▓█▓▓
▓▓▓█░░▒█░░░░▒█░░██████████░░█▒░░░░█▒░░█▓▓
▓▓██░░█░░░░░██░░█▓▓▓▓▓▓▓██░░██░░░░░█░░██▓
▓▓█▓░░█░▓█░▒██░░██▓▓▓▓▓▓██░░██▒░█▓░█░░▓█▓
▓▓█░░██░▒█░░░░█░░█▓▓▓▓▓▓█░░█░░░░█▒░██░░█▓
▓▓█░░░░░█▒▒█░███░█▓▓▓▓▓▓█▒███░█▒▒█░░░░░█▓
▓▓█░░░░░██░▓░█▓██▓▓▓▓▓▓▓▓██▒█░▓░██░░░░░█▓
▓██░░█░░░░░▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▒▒░░░░░█░░██
▓█▓▒██░░░▒░▓▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▒▓░▒░░░██▓▒█
▓▓███▒░██▓░████▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓████░▓██░▒███▓
▓▓▓▓▓████░░█░░░█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░░█░░████▓▓▓▓
▓▓▓▓▓█▓▓█░░░░░░██▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░░░░█▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓█░░▒█░░█░█▓▓▓▓▓▓█░█░░█▒░░█▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓████░░█░██▓██▓██░█░░████▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░█░░██████░░█░░█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░█▒░░░░░░░░▒█░░█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░██░░░░░░░░██░░█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░░██████████░░░█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░█░░░░░░█░░░██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓██▓██▓▓██▓▓██▒░░░░░░░░▒██▓▓███▓██▓██▓▓
▓▓██████▓███████████████████████████████▓
▓██░░█░░█▒░░██░░░░█░░█░░░▓░░░█░░░█░░█░░██
▓██░░█░░█░░░▒█░░▓░▒░█░░░▓░░▒█░░░█░░█░░██
▓██░░█░░█░░░░█░░█░░░█░░░▒░░▓█░░░█▒░█░░██
▓██░░░░░█░░░░█░░░░█░░█░░░░▓░▒█░█░█▒░█░░██
▓██░░░░▒█░█▒░█░░░░█░░▓▓▓░░▒░█▒░█░▓▓░█░░██
▓██░░█░▒█░░░░█░░█░█░▓░█░░█░█░░░░▒▓░█░░██
▓██░░█░▒█░░░░█░░█░▒▒█░░█░█░▒█░░░░▓░▓░░██
▓██░░█░▒▒░██░░█░▒░░█░░▓█▓░░░██░░█░░░▒█▓
▓▓█████████████████████████████████████▓▓
Perlawanan antara Malaysia vs Syria bawah 23 tahun untuk kelayakan Sukan Olimpik 2012.
Semoga skuad harimau dapat 'membaham Syria'..yeahhhhhhhhhh!
Tempat : Stadium bukit Jalil
Masa: 08.30 Malam
Live : RTM2, Astro Arena 801.

Skuad Harimau Muda Dapat RM30,00 Sorang..masyuk

November 23, 2011 1 Comments

Skuad Harimau Muda kendalian jurulatih Ong Kim Swee yang mengekalkan pingat emas Sukan SEA  akan menerima ganjaran RM30,000 seorang daripada Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Sultan Ahmad Shah.

Berita itu diumumkan pengurus skuad negara Datuk Hamidin Mohd Amin malam tadi.
“Selepas perlawanan menentang Indonesia semalam, Presiden FAM  Sultan Ahmad Shah bersetuju mengurniakan RM30,000 seorang bagi setiap pemain di atas kejayaan gemilang mereka itu,” katanya dipetik Bernama Online.
Dalam perlawanan akhir bola sepak Sukan SEA di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta kelmarin skuad bawah 23 tahun negara itu menewaskan pasukan tuan rumah, Indonesia 4-3 menerusi sepakan penalti, selepas kedua-dua pasukan terikat 1-1 sehingga tamat masa tambahan.
Indonesia muncul juara keseluruhan temasya Sukan SEA kali ini dengan 182 pingat emas manakala Malaysia di tempat keempat dengan 59 emas.
Hamidin berkata skuad itu juga akan dihantar ke Sydney, Australia mulai pertengahan bulan Disember bagi menjalani latihan dan mengadakan perlawanan persahabatan dengan kelab-kelab terkemuka di sana.
“Selepas mesyuarat teknikal FAM sebentar tadi, kami telah bersetuju untuk menghantar skuad kendalian Ong Kim Swee ini untuk ke Austalia dan Alhamdullilah Majlis Sukan Negara (MSN) turut menerima dan menyokong hasrat kami ini,” katanya.
Sementara itu, beliau berharap peminat bola sepak datang beramai-ramai untuk menyokong Skuad Harimau Muda pada perlawanan kelayakan pra-Olimpik menentang Syria di Stadium Nasional Bukit Jalil malam ini.
Beliau berkata setakat semalam penjualan tiket bagi perlawanan agak mengecewakan dengan hanya 2,000 tiket telah dijual.
Tiket bagi perlawanan itu dijual dengan harga RM40 (Grandstand) dan RM20 (Terbuka).-themalaysianinsider

Tuesday, November 22, 2011

Tiket bola Malasyia vs Syria

November 22, 2011 0 Comments

Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), dalam satu kenyataan dikeluarkan kepada media baru-baru ini memaklumkan harga dan masa tiket perlawanan kelayakan Olimpik di antara Malaysia menentang Syria.
BERIKUT MERUPAKAN INFO PENJUALAN TIKET:
Grand Stand: RM40
Terbuka: RM20
Tarikh: 22 dan 23 November
Lokasi: Stadium Shah Alam & Stadium Nasional Bukit Jalil
Peminat juga boleh mendapatkan tiket secara dalam talian menerusi laman web berkenaan:
www.tickethotline.com.my
Perlawanan Malaysia – Syria akan berlangsung 23 November ini (Rabu), jam 8.45 malam di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur.-MALAYTIGER

Garuda Dibaham Harimau..Suke tak

November 22, 2011 0 Comments
Tiada kata dapat diluahkan..sepakan terakhir Badrol Bakhtiar membuahkan kejaya buat Malaysia untuk memenangi pingat emas..Jakarta menjadi saksi ke-2 negara mengaut emas stelah kali terakhir zaman Allahyarham Mokhtar Dahari tahun 1991.Aku pasti ramai yang tersenyum keriangan dengan kemenangan ini.Syabas Harimau Muda!
Skuad bawah 23 tahun (B23) Malaysia bangkit daripada ketinggalan seawal minit kelima untuk membenam Indonesia 4-3 menerusi penentuan sepakan penalti selepas terikat 1-1 pada perlawanan akhir acara bola sepak Sukan Sea 2011 yang panas dan mendebarkan di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta malam tadi.
Sorakan dan provokasi yang dilaungkan lebih 100,000 penyokong fanatik skuad Garuda di stadium itu tidak sedikit pun melemahkan semangat anak buah jurulatih Ong Kim Swee, Kapten pasukan Malaysia.
Badrol Bakthiar menjadi wira Harimau Muda selepas menjaringkan sepakan penalti terakhir dalam perlawanan tersebut yang meremukkan hati berjuta-juta rakyat Indonesia.-kosmo

Monday, November 21, 2011

Asam Pedas Pari..

November 21, 2011 2 Comments
yg ni aq masak tau..comot cikit tapi rasa cam muor..hhahah
Sabtu lepas gi Muar jumpe husband..kat sane sempat singgah makan kat medan selera area Jalan Junid..Asam Pedas pe tah namaneye..so far,aq kurang feel makan time tu...layan bebudak makan je le..

On the way lik Putrajaya singgah ke Pangkalan Balak,Melaka..borong ikan,lokan,kupang bagai..

Ahad semalam aku balun wat asam pedas la pari tu..beli sekor tapi masak separuh je..ha itulah hasilnye..pandai gak aku masak kan..heheh..anak2 pun suke makan..disamping tu aku wat sup ketam campur brokoli utk anak2..tapi kuang makan..hirup kuah je..sekali aku suap nasi aku ngan asam pedas ni..perhhh..layan jugak dorang erk..sedap le tu..ehhe..puji lagi.

Resepi dia pun simple je...cam malas lak nak citer bahan nye ape..eh korang google je le..banyak versi asam pedaws ni kan..ade yang taruk itu ini..ishh..ikut mane yang senang dengan bahan yang ade je sudah..

Selamat menjamu selera..aku bawa bekal hari ni..pagi tadi bangun awal masak..rajin kan.;P (hati senang dpt jumpe dia)

Friday, November 18, 2011

Dah audit..banyak benar komen

November 18, 2011 3 Comments
Lega dah selesai tempat aku ni diaudit oleh 2 cik auditor 5s..

Kat kaunter pe ceritanye ye..kemian lagi aku tengok auditor tu dok check laci bagai..

Wah kemain strict ye sorang dari mereka ni..kat registry..ade gak le komen suh wat cara permohonan la..Kaizen la..sistem pergerakan fail la..suh kunci pintu la..mintak kabinet tu berpalang la..Ok apa2 hal admin le kene amik perhatian akan permintaan pihak registry..sistem tu ok gak kalu wat tapi kene tindakan dari orang admin gakkan..cam tu gak kabinet dan kunci..admin gak

Kat pantry lak..dia mintak minimise kan barang yang ade..yang tak perlu mintak simpan or lupus jika perlu..yang makan jangan tinggal makanan/bekas atas meja kalau boleh..yang kerusi patah tu mintak alih letak le or selenggara..ish..ish..ganas benar..sape le yang duduk sampai patah tu..kan dah kene snap pic kat situ

Kat tempat lain how ya?Eh ini baru audit dalam..lum MPC lagi..bossannlah

cik 5S datang lagi

November 18, 2011 5 Comments
Sungguh ku tak bisa..sampai kapan pun tak bisa..
5S kembali lagi..arghh..bosssann lah..
Hari ni giliran bahgian aku akan dicheck..walaupun bukan aduit yang betul2nye tapi aku tetap bosan ngan benda ni
Semua orang sibuk merajinkan diri mnegams itu ini..ok time ni la pun baru nak wat kan..
Peh audit 'blah' kembali kesediakala..dunia penuh lakonan semata2
Ok,sila kan datang..dengan tangan terbuka silalah audit..if audit segala bende pun bagus gak..


Wednesday, November 16, 2011

IMBUHAN TAHUNAN DAN BAYARAN KHAS PRESTASI KALI KEDUA TAHUN 2011

November 16, 2011 1 Comments
Terbaca pekeliling JPA ni tentang imbuhan kali kedua..actually aku tak berapa faham sangat bab2 pekeliling ni..just share..kalu korang bace and faham leh le share story ye..Ni rasenye bonus half untuk Disember tu le kot erk..
Imbuhan Tahunan dan Bayaran Khas Prestasi ini dibayar berdasarkan gaji bulan Disember 2011 atau gaji akhir yang diterima pada tahun 2011. Imbuhan Tahunan dan Bayaran Khas Prestasi akan dibayar  bersekali dengan gaji bulan Disember 2011.

Pekeliling SBPA bila nak kua..ade yang tertunggu dah tu..heheh..yele selagi tak de hitam putih pasal kenaikan gaji selagi tu le ade yang tak senang duduk kan

Tuesday, November 01, 2011

Jawatan Kosong:Kolej Islam Darul Ridzuan..jom mintak keje kat Perak

November 01, 2011 0 Comments

Kolej Islam Darul Ridzuan mula beroperasi pada September 1999 beralamat di Jalan Dato’ Seri Shaari Off, Jalan Raja Dihilir, Ipoh, Perak. Setelah hampir 9 tahun beroperasi, Kolej Islam Darul Ridzuan mula berpindah ke kampus tetap beralamat di Bukit Chandan, Bandar DiRaja, Kuala Kangsar, Perak pada 2 Mei 2008. Tapak kampus adalah wakaf daripada DYTM Raja Muda Perak ,Raja Dr Nazrin Shah Ibni Sultan Azlan Muhibbuddin Shah. Kos pembinaannya menelan belanja hampir RM70 juta  adalah peruntukan daripada Kerajaan Negeri Perak.

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan mempunyai komitmen yang tinggi untuk berkhidmat dan mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di Kolej Islam Darul Ridzuan :

1.  PENSYARAH KANAN DS 51/52
2.  PENSYARAH DS 45
3.  PEGAWAI TADBIR N41
4.  AKAUNTAN W41
5.  PUSTAKAWAN S41
6.  PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM/IMAM S41
7.  PEGAWAI PSIKOLOGI S41
8.  PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41
9.  JURUTERA J41
10. PEGAWAI UNDANG-UNDANG L41
11. PEGAWAI KESELAMATAN KP41
12. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N27
13. PENOLONG AKAUNTAN W27
14. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F29
15. PEMBANTU TADBIR (P/O) N17
16. PEMBANTU TADBIR (STOR) N17
17. PEMBANTU AKAUNTAN W17
18. PEMBANTU PUSTAKAWAN S17
19. PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN N17
20. PEMBANTU GRAFIK B17
21. JURUTEKNIK KOMPUTER FT 17
22. JURUTEKNIK AWAM J17
23. PENJAGA JENTERA ELEKTRIK R17
24. PENGAWAL KESELAMATAN KP 11
25. PEKERJA AWAM R1

tutup:11.11.2011


Permohonan adalah secara bertulis kpd pihak kolej..alamt leh check kt [web] dia atau link yg diberi tersebut..cepat..isi jangan tak isi..hai kome balik kampung