Monday, November 21, 2011

# Makanan

Asam Pedas Pari..

yg ni aq masak tau..comot cikit tapi rasa cam muor..hhahah
Sabtu lepas gi Muar jumpe husband..kat sane sempat singgah makan kat medan selera area Jalan Junid..Asam Pedas pe tah namaneye..so far,aq kurang feel makan time tu...layan bebudak makan je le..

On the way lik Putrajaya singgah ke Pangkalan Balak,Melaka..borong ikan,lokan,kupang bagai..

Ahad semalam aku balun wat asam pedas la pari tu..beli sekor tapi masak separuh je..ha itulah hasilnye..pandai gak aku masak kan..heheh..anak2 pun suke makan..disamping tu aku wat sup ketam campur brokoli utk anak2..tapi kuang makan..hirup kuah je..sekali aku suap nasi aku ngan asam pedas ni..perhhh..layan jugak dorang erk..sedap le tu..ehhe..puji lagi.

Resepi dia pun simple je...cam malas lak nak citer bahan nye ape..eh korang google je le..banyak versi asam pedaws ni kan..ade yang taruk itu ini..ishh..ikut mane yang senang dengan bahan yang ade je sudah..

Selamat menjamu selera..aku bawa bekal hari ni..pagi tadi bangun awal masak..rajin kan.;P (hati senang dpt jumpe dia)

2 comments:

Sue_Echan said...

bile dpt jmp org yg kite sayang, makan pun bselera..ye dak....?

Faztee Danisha said...

@Sue_Echan iye..memang benor le tue..berselra