Monday, August 08, 2011

# Buku

Siri Penyiasatan..mane nak cari

Jangan tak tau aku ni peminat siri penyiasatan..dulu masa sekolah pernah berangan nak jadi polis/penyiasat..tapi aku ni kurang berani..so abaikan le..Zaman sekolah menengah aku suke tengok cite Hong Kong, selalu kt tv2 la..petang2 kul 6 ade cite yg berkaitan penyiasatan..CSI..best..tapi citer Gerak Khas aq tak berminat le pulak

Di zaman sekolah dulu aku sangat gemar membaca siri penyiasatan tak kira siri HADI, SALMA dll..masa tu memang giler sangat dengan citer2 penyiasatan ni.aku pulak paling suka siri Enid Blyton dan Nancy Drew...Tajuk buku pun aku dah lupe..entah ke mana perginye buku-buku aku tu..sekrang aku dok teringat kt dia..mane nak cari eerk?aku ingat nak cari balik kalu ade jual..nak wat koleksi n bace lagi..aku suke imagine ape yg dorang siasat..ibarat aku dlm siri tu..merungkai segala misteri
gambar hiasan google : antara siri yg wujud..tapi aku bace malay series



Antara yang aku ingat..
-siri karya Enid Blyton- 5 penyiasat..antara pelakon dia Gemuk,Samy,Mary peh tu ade anjing  si Gemuk name Buster kot 
-siri alfred hitchcok - Jalil, Ah Meng, Gopal 
-Hardy Boys..geng anak2 Hadi..yg len .lupe?

wow best kan kenangan zaman sekolah dulu..mane le nak dapat balik buku2 ni..

p/s misi mencari akan diteruskan..!

8 comments:

Fitri Senin said...

yang budak pompuan tu xminat ke??apa ntah nama budak tu ek??

SuSuLemakManis said...

eh buku ni.. dulu rajin p library skola pinjam buku ni.. sbb byk siri..

Faztee Danisha said...

@Fitri Senin tu le..banyak lupe la..watak n tajuk cerita..kene cari gak..bace ..imbas kembali...tp ade lg ke jual..

Faztee Danisha said...

@SuSuLemakManis kt libray pn ade gk bc..tp cpt je xde..so kene beli..

deyna said...

siasat cepat..perlu bantuan..aku sedia..merungkai sesuatu kehilangan...yg masih belum terungkai..

Faztee Danisha said...

@deyna hahhaha...it's k..

Penjejak Mimpi said...

FD: Ce cari kat branch Novel Hut. Err.. kat KL ni tak pasti ade ke tak tapi kalo JJ Ipoh tu ade la.. (tu pon tak sure ade lagi ke tak). X pon ce cari kat Amcorp Mall, PJ (tu pon kalo betui2 nak cari lak..)

Faztee Danisha said...

haduih...Amcorp MAll tu insya'allah kalu bksempatn after ry try tgk..nk singgah JJ IPOh..cm xle..ingt nk try cr kt POPULAR dulu..if x br try search lg..tq for info :)