Followers

Expo Negaraku 2017

Expo Negaraku 2017 ini dibuka mulai 15 November sehingga 15 Disember 2017. Terbuka kepada orang ramai dan masuk adalah percuma. Ianya merupakan sebahagian usaha dalam memupuk semangat patriotik dan cintakan negara, khususnya terhadap pembangunan yang dikecapi selama ini. Merupakan antara projek pembangunan yang dilaksanakan Unit Perancang Ekonomi (EPU).

Bertempat di Dataran Merdeka, sebanyak lima kubah didirikan yang menghubungkan pintu masuk utama, memperlihatkan prasarana yang dibina khas untuk ekspo infrastruktur berkenaan. Pelbagai informasi dan tayangan simulasi dipaprkan di dalam kubah tersbut mengikut kategorinya seperti telekomunikasi, tenaga, pengangkutan, dan sebagainya.

Kubah 1:Tema: Rasa Bertuah Dirasai Bersama

Kubah 2:Kemudahan Infrastruktur
Kubah 3:Kehidupan dan kesejahteraanKubah 4:Gaya hidup Malaysia


Kubah 5:Masa depan kitaMemandangkan program tersebut telah tamat, adaldh disyorkan ianya diadakan lagi pada masa akan datang atau mungkin dibina di satu tempat khas yang mana bagi yang tidak berkesempatan dapat melawatnya. Program ini sangat sesuai untuk info tambahan dalam mengenal Malaysia dan pembangunan yang dialami.

1 comments:

Julia Tarmidi said...

Salam singgah & Follow :)

http://www.akuseorangtraveler.com