Friday, December 04, 2015

# memori

Oven Lama Butterfly

gambar:google

Inilah dia rupa oven butterfly yang suatu ketika dahulu sangat famous di kalangan kita...aku ingat lagi kat rumah mak pun pernah ade oven ni..time raya le paling berguna untuk buat biskut raya..dapur ni cara guna dia just letak je atas dapur gas atau minyak tanah..kene pandai le control api..oven jenis ni bagi aku lebih tahan lama..tak hairanlah samapi sekrang masih ada yang gunakan lagi oven ni..ade jugak yang menjualnye sebagai salah satu barang antik..

Memandangkan sekarang ni tarif elektik pun naik..apa salahnya go back to tradisional or guna je dapur..itu pun kalau korang masih ada simpan lagi le oven jenis gini..

1 comment: