Wednesday, January 25, 2017

Bandar Agacia, Kampar Perak:Port bergambar,feeling oversea!

January 25, 2017 0 Comments
Ok for memula memang tak caya kewujudan tempat ni..setelah ade orang viral..cam cantik pulak..So beberapa kali nak singgah tetapi tak pernahnya sempat on the waya if balik kampung Taiping..Lokasi kalau di wave/gps seangkatannya, just search Bandar Agacia/The Trails of Kampar. Merupakan kawasan baru yang dibangunkan ala2 western resort (American style) gitu la..
 Hari tu gigih jugak ajak husband pergi walaupun time tu hujan..dah alang-alang lalu Kampaar (ikut jalan lama)..better singgah jele..release tension dari kesesakan jalan raya..
Memandangkan hujan renyai so tak banyak gambar yang dapat diambil..boleh la setakat nak cuci mata menyaksikan sendiri kecantikan warna warni bangunan kat situ..memang nampak ala English style.

Yang suke bergambar meh pegi sini..shoot cantik!

The Shore Sky Tower,Melaka

January 25, 2017 2 Comments
Hai semua..
sori lama tak update blog ni..sibuk akhir-akhir ni..seperti dijanjikan meh nak sambung cerita pasal The Shore Sky Tower lak yang mana kedudukannya masih di dalam The Shore Shopping Gallery, Kampung Bunga Paya Pantai,Melaka.
First time naik menara tinggi gini benar-benar memberi pengalaman yang berbeza disamping dapat melihat gambaran keseluruhan bandar Melaka. Terletak di tingkat 43, ia adalah struktur buatan manusia tertinggi di Bandar Melaka dan menawarkan pemandangan yang menakjubkan iaitu pandangan 360 ° dan sehingga 50 kilometer di setiap arah .

Berjalan di sekitar bumbung, dek(deck) yang dibina daripada kaca membuat kita boleh melihat melaluinya. Kemudahan teleskop juga ada disediakan untuk teropong pemandangan Bandar Melaka. 
Selain itu, kita juga boleh melihat pemandangan di bawah kaki dengan lantai kaca di Sky Deck. Gayat! First nak langkah ke situ memang ketar kaki, ya saya memang agak takut pada ketinggian..Rumah pengasuh yang tingkat 11 hari-hari saya pergi tu pun masih tak berani nak jenguk kat tepi-tepi koridor.Huh, rasa cam 'ringan' je badan ni nak melayang :)
Seronok jugak berjalan-jalan sambil menikmati angin dari puncak bangunan yang tinggi ni. Sebelum pulang ambil peluang bergambar deck lantai tu.Perkhidmatan jurufoto disediakan.No camera sendiri ya kat deck kaca ni. Caj dikenakan untuk sekeping gambar RM45 siap print.Boleh pilih gambar mana yang korang rasa molek untuk diframekan.

Harga tiket:
Adult - RM25.00
Children - RM18.00
ioll dapat tiket free 2 keping untuk dewasa daripada Utusan..so dah jimat..cuma tambah 2 tiket lagi untuk anak yang darjah 2 dan 3 tu. If nak tiket free rajin-rajin la join contest.Ada rezeki merasala pergi mana-mana atau lakukan aktiviti lain.