Thursday, August 21, 2014

Senarai Nama Jenzazah Mangsa MH17 dan Tempat Persemadian

August 21, 2014 0 Comments

Berikut adalah senarai lokasi penghantaran dan tempat persemadian jenazah nahas pesawat MH17:


PUTRAJAYA:

1. Ahmad Hakimi Hanapi (L)- Tanah Perkuburan Islam Putrajaya, Presint 20

2. Nur Shazana Mohamed Salleh (P) - Tanah Perkuburan Islam Putrajaya, Presint 20


KUALA LUMPUR:

1. Hamfazlin Sham Mohamed Arifin (P) - Tanah Perkuburan Batu Muda, Gombak.

2. Dora Shahila Kassim (P) - Tanah Perkuburan Bukit Kiara, Damansara.

3. Mabel Anthony Samy (P) - Taman Peringatan Nirvana, Jalan Sungai Besi).

4. Paul Rajasingam / Sivagnanam (L) - Taman Peringatan Nirvana, Jalan Sungai Besi.

SELANGOR:

1. Foo Ming Lee (L) - Nirvana Memorial Park, Shah Alam.

2. Karamjit Singh Karnail Singh (L) - Taman Peringatan Nirvana, Shah Alam.

3. Ng Qing Zheng (L) - Taman Peringatan Nirvana, Shah Alam.

4. Angeline Premila Rajandaran (P) - Bandar Bukit Tinggi 2, Klang.


NEGERI SEMBILAN:

1. Mastura Mustafa (P) - Tanah Perkuburan Paroi, Negeri Sembilan.

2. Lee Hui Pin (P) - Taman Peringatan Nilai.


JOHOR:

1. Elisabeth Ng Lyeti (P) - 14-21, Lorong Perkasa, Jalan Haji Jaib, Muar.

2. Mohd Ali Md Salim (L) - Tanah Perkuburan Kg.Raja, Muar.

3. Hasni Hardi Parlan (L) - Tanah Perkuburan Islam Batu 8, Segamat.


PERAK:

1. Noor Rahimmah Mohd Nor (P) - Tanah Perkuburan Kampung Masjid Lama, Tambun.

2. Chong Yee Pheng (P) - Paradise Memorial Park, Chemor.

3. Azrina Yakob (P) - Tanah Perkuburan Masjid AL Hidayah, Taiping


SARAWAK:

1. Ariza Ghazalee (P) - Tanah Perkuburan Semariang, Petrajaya, Kuching.

2. Muhammad Afif Tambi (L) - Tanah Perkuburan Semariang, Petrajaya, Kuching.



- BERNAMA

Wednesday, August 20, 2014

Putrajaya Urban City Run 2014-untuk yang gemar berlari

August 20, 2014 0 Comments

Untuk maklumat lanjut dan pendaftaran secara online kunjungi https://event.tagteam.my/PUCR2014/registration
Konsep Perlumbaan Yang Sangat Menarik Berbanding Penganjuran Larian Biasa..

Antara laluan yang akan dilalui, dari sisiran Tasik Putrajaya akan menaiki tangga di Jambatan Seri Gemilang dan menyeberang jambatan ke sisiran diseberang ...

Laluan juga turut melibatkan tangga di bukit PICC
(sumber Perbadanan Putrajaya)

Friday, August 15, 2014

Penjagaan Pokok Orkid-Edisi Suami

August 15, 2014 0 Comments
Pokok orkid ni husband aku bawa balik...terkejut mak..jenuh le aku nak 'ngadap' pokok ni lak..nak jaga bagai..cantik memang la tapi kalau dah dasar pemalas nampak gayanya tak bertahan lama pokok tu kang..
ORKID antara tanaman hiasan yang popular dan digemari kebanyakan pemilik kediaman.Perkara paling penting adalah pengetahuan berkenaan keperluan hidup tanaman hiasan itu. Sudah tentu ia memerlukan persekitaran yang sesuai dan perlu disiram atau dibaja secukupnya.Apabila rutin penjagaan dikekalkan dan kaedah penyeleng­garaan yang betul dilakukan, orkid di kediaman anda pasti sentiasa hidup subur.
-HMETRO
My husband..sedang membelek pokok orkid dan memindahkan nya ke dalam bekas. Serius aku malas dan tak reti nak jaga pokok-pokok gini..tak de masa masalahnya. Banyak lagi kerja rumah lain aku nak wat..huhuh. So aku serah kat dia la ye tolong jagakan.Pandai bawa lik pandai le jaga ye dak.Kene siram hari-hari lak tu.Arhh..malas!

Nisbah campuran media juga penting bagi menjamin pertumbuhan yang baik.

Contoh-contoh media yang biasa digunakan ialah arang, batu-bata, habuk kayu, spaghnum moss, tunggul kayu, sabut kelapa, akar paku pakis, tempurung kelapa dan tanah campuran.

Ada juga orkid yang tidak memerlukan media untuk hidup di mana boleh digantung sahaja, seperti Vanda. Bagi kaedah ini penyiraman yang kerap diperlukan.
Umumnya orkid memerlukan persekitaran yang panas pada siang hari dan keadaan yang sejuk pada malam hari.

Keperluan air pula adalah bergantung kepada jenis media yang digunakan yang kebiasaannya disesuaikan dengan sifat pertumbuhan orkid yang ditanam, keadaan persekitaran yang berkait rapat dengan suhu dan peringkat pertumbuhan iaitu usia orkid tersebut.

© Utusan Melayu (M) Bhd 

Monday, August 11, 2014

Kempen CPUV Nuffnang Masuk Blog dan Tips

August 11, 2014 0 Comments
Terima kasih NUFFNANG dan pengiklan yang buka ruang rezeki untuk blog ni.
Kali ni iklan daripada :

B.liv Brand Visibility 
kalau jumpe iklan tu klik le tengok ape yang boleh bantu kita untuk remove/clear white/blackhead.Ada pembelian set trial bagi yang nak cuba.
"Each b.liv product features a “multiple delivery-system”
targeting the solution of more than 1 problem in the same time. It is ideal for congested skin with blackheads, whiteheads and enlarged
Air Asia Go - Korea Sale
jom cuti-cuti dengan penerbangan tambang murah..

CPUV adalah pendapatan daripada kempen iklan banner mengikut bilangan lawatan unik pengiklan.Terima kasih sangat.Alhamdulillah walau tak banyak syukur.

Nak tau serba sedikit pasal income dengan Nuffnang leh usha sini:

Tips Untuk Kempen CPUV Nuffnang